מאזרבייג'ן באהבה: מי הפיץ את השמועות על חיסולו של אחמדינג'אד?

מקורביו של נשיא איראן לשעבר הכחישו כי אלמונים התנקשו בו בלב טהרן • הידיעות הופצו תחילה בתקשורת האזרית, ופורסמו בהמשך באתרי החדשות המצריים

אחמדיניג'אד במפגן ראווה ב-2023. מנופף להמונים בעיר שחר א-קורד. צילום: רויטרס

הפייק ניוז שהשתולל ברשתות החברתיות: לשכתו של נשיא איראן לשעבר מחמוד אחמדינג'אד הכחישה הערב (שלישי) את השמועות על ההתנקשות בו על ידי אלמונים בלב טהרן. מהלשכה נמסר לתקשורת האיראנית כי הידיעות המופצות על חיסולו אינן נכונות.

תיעוד תקיפת משגר איראני// דובר צה"ל

נוסף על כך, המיזם העיתונאי העצמאי "תפניד" נדרש בעצמו לסוגיה. על פי חשבון המיזם ברשת X, הידיעות על מותו של אחמדינג'אד הופצו בכלי תקשורת באזרבייג'אן, והתפשטו לאחר מכן לאתרי החדשות המצריים.

גם בישראל מיהרו לדווח

במיזם הדגישו כי מדובר בידיעות כוזבות. ראשית, מפני שכלי תקשורת איראניים לא פרסמו את הידיעה על "החיסול", וכך אף גורם רשמי באיראן. כמובן שגם בישראל היו מי שציטטו את אותם "דיווחים" מבלי לבדוק.

אחמדיניג'אד באו"ם, צילום: רויטרס

יתר על כן, המיזם פנה לעיתונאי מחמוד שעבאן, עורך האתר "זאד איראן", שהדגיש כי הידיעה אינה נכונה. לדבריו, הוא יצר קשר עם חוג מקורביו של אחמדינג'אד בתוך אוניברסיטת איראן למדע ולטכנולוגיה, שהכחישו את הפרסום והדגישו כי הוא לא חוסל.

אחמדינג'אד כיהן כנשיא איראן בין השנים 2005 ל-2013 והיה ידוע באיומיו נגד ישראל ובהיותו מכחיש שואה. כך למשל אמר ב-2005 כי הוא לא מקבל שנרצחו מיליוני יהודים בשואה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר