בכיר ישראלי: "התערבות אמריקנית נחוצה כדי להשלים את מטרות המלחמה"

על פי אותו בכיר שצוטט ב"אל ערביה", אם טראמפ יפעיל על ישראל לחץ למרות הסכמתו הקודמת, ישראל תיכנע לעצירת המלחמה • לצד זאת, אזרחים איראנים רבים נעים לכיוון צפון המדינה, לסביבת הים הכספי

תיעוד תקיפה בעיר בורוג'רד במערב איראן // רשתות ערביות

בערוץ הסעודי "אל-ערביה" מצטטים היום (ראשון) "בכיר ישראלי", שלפיו "התערבות אמריקנית נחוצה כדי להשלים את מטרות המלחמה נגד איראן". לפי אותו בכיר, בישראל "חוששים מלחץ אמריקני לפני השגת מטרות המלחמה באיראן. אם לא נהרוס את הכור בפורדו, המבצע יהיה חסר תועלת. ואם טראמפ יפעיל על ישראל לחץ למרות הסכמתו הקודמת, ישראל תיכנע לעצירת המלחמה".

על רקע הדברים, רשת CNN דיווחה לאחרונה כי תושבים בטהרן נמלטו ממנה בזמן שהפאניקה מתפשטת לנוכח ההסלמה עם ישראל. על פי הדיווח, אזרחים איראנים רבים נעים לכיוון צפון המדינה, לסביבת הים הכספי. מדובר באזור כפרי ומבודד יותר.

אזרחים איראנים אמרו ל-CNN כי הכבישים סובלים מפקקי תנועה, מה שמקשה על ההתפנות צפונה. משפחה אחת סיפרה כי החליטה לעזוב את טהרן. הם הביעו דאגה שהמשטר משכן בכירים ומפקדים צבאיים בשכונות של המעמד הבינוני-גבוה המאוכלסות בצפיפות, דבר המסכן את האזרחים.

אש באחד ממתקני הגז באיראן, צילום: רשתות ערביות

בעיר שיראז תועדו תורים ארוכים של כלי רכב בדרך לתחנות הדלק. גם שם דווח על משפחות רבות שעוזבות לאזורי הפריפריה. משפחה אחת בשיראז סיפרה כי היא המתינה שעה כדי לתדלק לפני שיוכלו לעזוב.

מוקדם יותר, צה"ל פרסם אזהרות בפרסית לאזרחי איראן וקרא להם להתרחק ממתקנים של משמרות המהפכה. בהודעה של דוברי צה"ל בערבית ובפרסית נכתב: "זוהי אזהרה דחופה לשוהים כרגע או בעתיד הקרוב בכלל מפעלי האמל"ח באיראן והגופיים המסייעים להם. למען בטחונכם, אנו מבקשים מכם להתפנות מיידית משטח המפעלים, ולא לשוב עד להודעה חדשה".

תורי דלק בטהרן, צילום: רשתות ערביות

במקביל, במשמרות המהפכה הודיעו כי הם מתכננים הלוויה המונית של מיליון איש לבכירי הארגון שחוסלו במתקפת הפתיחה הישראלית ביום שישי האחרון. ההלוויה ההמונית אמורה להתקיים בבוקר יום שלישי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר