"באווירה בונה, מתוך כבוד הדדי": שר החוץ האיראני שוחח עם שליחו של טראמפ

זאת אירע לאחר שהשיחות ״הלא ישירות״ בין איראן לארצות הברית בנושא ״הסרת הסנקציות והסוגיה הגרעינית" הסתיימו לפני זמן קצר • שני הצדדים החליפו את עמדות ממשלותיהם בנושאים הקשורים ל"תוכנית הגרעין השוחרת שלום" (לשון ההודעה האיראנית) ו"הסרת הסנקציות הבלתי חוקיות" נגד איראן

סטיב וויטקוף ושר החוץ האיראני. צילום: AP,AFP

סוכנות הידיעות האיראנית "תסנים" מדווחת כי השיחות ״הלא ישירות״ בין איראן לארצות הברית בנושא ״הסרת הסנקציות והסוגיה הגרעינית" הסתיימו לפני זמן קצר היום (שבת).

למרות ההגדרה האיראנית של השיחות כ״לא ישירות״, משרד החוץ האיראני הודה כי בתום שעתיים וחצי של דיונים, שר החוץ האיראני עבאס ערקאצ׳י ושליחו של הנשיא סטיב וויטקוף שוחחו במשך ״מספר דקות״ בנוכחות שר החוץ העומאני בעת עזיבת המשלחות את המקום בו נוהלו המגעים.

שר החוץ העומאני בדר בן חמד אל-בוסעידי בפגישה עם מקבילו האיראני עבאס ערקאצ'י, צילום: רשתות ערביות

לפי הדיווח, בשיחות שהתקיימו שני הצדדים החליפו "באווירה בונה ומתוך כבוד הדדי", את עמדות ממשלותיהם בנושאים הקשורים ל"תוכנית הגרעין השוחרת שלום" (לשון ההודעה האיראנית) ו"הסרת הסנקציות הבלתי חוקיות" נגד איראן, באמצעות שר החוץ העומאני.

הצדדים הסכימו כי שיחות אלה יימשכו בשבוע הבא.

עוד דיווחה הסוכנות מפי גורם המעורה בפרטים כי טראמפ עשוי להשמיע בשעות הקרובות הצהרות בנוגע לתוכן השיחות, "שמטרתן רק להשפיע על דעת הקהל ותהליך המשא ומתן, וכי אין להן ערך אחר". לדברי המקור, ייתכן שההצהרות העתידיות של טראמפ "לא יהיו אפילו מתואמות עם הצוות האמריקני שהשתתף בשיחות".

המשלחת האיראנית, צילום: רשתות ערביות

שר החוץ העומאני בדר אל-בוסעידי הודיע כי ארצו תיווכה היום בין איראן לארה"ב כדי להתחיל בהליך דיאלוג ומשא ומתן עם מטרה משותפת של השגת "הסכם צודק". לדבריו, המגעים התנהלו באווירה חיובית, שמסייעת לגישור בין נקודות המבט ובסופו של דבר תשיג "שלום אזורי וגלובלי, ביטחון ויציבות". הוא הוסיף כי הצדדים ימשיכו לעבוד יחד ולעשות מאמצים כדי לסייע בהגעה למטרה זו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר