"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"רפורמות מנהלתיות": הבנות חדשות בין הדרוזים לשלטון הסורי

לפי התקשורת הערבית, הדיאלוג בין הצדדים יימשך, אבל בינתיים הושגה שורת הבנות • בין היתר הובטח להגביר את הביטחון הציבורי והוסכם על "קווים כלליים לניהול המחוז"

,עודכן
0השמעה
דרוזים משקיפים על הקרבות בסוריה (ארכיון). צילום: ג'יני

התקשורת הערבית דיווחה היום (רביעי) על הבנות חדשות לשילוב המחוז הדרוזי א-סווידאא במוסדות השלטון החדש ופתרון הבעיות של העדה.

העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" פרסם טיוטה עם סעיפי ההסכם בין השלטון לדרוזים בא-סווידאא. הסעיפים כוללים בין היתר תשלום משכורות לפקידים שהוקפאו והסדרת מעמדם של קצינים עריקים ושל כלל הפלגים החמושים באזור. סעיף נוסף מציין כי בניין מפלגת הבעת' (מפלגת השלטון הקודם שפורקה) יוגדר בתור המטה הראשי של האוניברסיטה במחוז. כמו כן, אמורה לקום ועדת מעקב ליישום הסעיפים.

מנגד, מקור בהנהגת הדרוזים של מחוז א-סווידאא מסר כי מזכר ההבנות שדלף אינו ההסכם הסופי אלא סדרה של דרישות שהוצגו בפני השלטון הסורי החדש. המקור ציין כי שליח הממשל התחייב שהמדינה תממש אותן. עם זאת הוא הוסיף כי יש נושאים רבים שעליהם עדיים מתנהל משא ומתן.

מקור בהנהגה: "מדובר בדרישות שהוצגו לשלטון, לא בהסכם סופי". דרוזים מפגינים נגד משטר אסד בא-סווידא,צילום: ללא

בהקשר זה, דווח כי מושל א-סווידא והמנהיג הרוחני של הדרוזים, השייח' חכמת אל-הג'רי, הסכים על הקווים הכלליים של ניהול המחוז בשלב הבא, ושילוב הדרוזים בחברה הסורית.

לפי הערוץ "אל-ערביה", ההבנות תלויות על המשך הדיאלוג בין הנהגת הדרוזים בא-סווידאא לשלטון החדש. הבנות אחרות כוללות ניהול של בתי משפט, הגברת הביטחון הציבורי, שילוב חמושים במערכת הביטחון הכללית, מניעת גניבות וחבילה של רפורמות פיננסיות ומנהלתיות במחוז.

השייח' חכמת אל-הג'רי הסכים על קווים כלליים לניהול המחוז. משלחת משרד ההגנה של דמשק בפגישה עם ראש העדה הדרוזית (ארכיון),צילום: רשתות ערביות

אתמול הערוץ הקטארי "אל-ג'זירה" דיווח מפי מקורותיו כי השלטון החדש בסוריה הגיע להסכם עם תושבים וגורמים במחוז הדרוזי א-סווידאא בדבר השתלבות מלאה של המחוז במוסדות המדינה. לפי המקורות, ההסכם אמור להוביל להצטרפות של מנגנוני הביטחון במחוז א-סווידא למשרד הפנים הסורי.

עוד דווח כי ההסכם קובע כי המשטרה המקומית תורכב מבני המחוז, כלומר הדרוזים. נוסף על כך, דווח כי הממשלה הסורית תמנה מושל ומפקד משטרה מתוך תושבי האזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר