"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חמינאי על הפיגוע באחוואז: "חלק מהקנוניה של ארה"ב וה'בובות' שלה באזור"

המנהיג העליון של איראן הגיב למתקפה במצעד הצבאי ברפובליקה האסלאמית, שבה נהרגו 29 בני אדם ורמז למעורבות ישראלית • "איראן תגבר על כל אויביה כפי שהיה בעבר" • הערכה: הארגון הסוני האיראני "מוג'אהידין חאלק" אחראי לתקיפה

,עודכן
עלי חמינאי (ארכיון) // צילום: אי.פי.איי

המנהיג הרוחני העליון של איראן, עלי חמינאי, האשים את ארה"ב ואת ישראלבפיגוע הקטלני במצעד הצבאי באהוואז, שבו נהרגו כ-29 בני אדם.

"הרצח של אזרחנו האהובים באחוואז מהווה חשפו שוב את הזוועות שמבצעים אויביה של איראן. שכירי החרב האלו, שפגעו בנשים, בילדים ובחפים מפשע, נשלחו על ידי אותם צבועים שמתעלמים באופן קבוע מזכויות אדם", צוטט חמינאי בסוכנות הידיעות הרשמית של איראן, ISNA.

חמינאי עוד אמר כי "הלבבות המתנשאים שלהם לא יכולים לסבול את התגשמות השאיפות שלנו. הפשעים האלו מהווים המשך לקנוניה שמובילה ארה"ב וה'בובות' של באזור, שמנסות לערער את הביטחון במדינתו האהובה". בדבריו ניתן לראות רמז לבעלות הברית של אמריקה במזרח התיכון - ישראל וסעודיה.

המנהיג העליון של איראן הוסיף כי "איראן תמשיך בדרכה המכובדת, ותגבר על כל אויביה כפי שהיה בעבר. אני שולח את תנחומי למשפחות ההרוגים עבור עצמם ועבור יקיריהם. אני דורש מסוכנויות הביון האחראיות למצוא במהירות את האשמים ולהביא אותם למשפט".

צילום: אי.אף.פי

צילום: אי.פי

צילום: אי.פי

המתקפה במצעד הצבאי אירעה בשעות הבוקר. ארגון דאעש אמנם לקח אחריות על הפיגוע, אולם ההערכה היא כי הארגון הסוני האיראני "מוג'אהידין חאלק" אחראי למתקפה. עם זאת, כלפי חוץ בדיוק כפי שעשה חמינאי, באיראן האשימו את ארה"ב וישראל.

דובר הצבא, הבריגדיר גנרל עבדולפזל שקרצי, סיפר לסוכנות הידיעותרויטרס כי: "ארגון דאעש הוא לא זה שעומד מאחורי המתקפה אלא ארצות הברית וישראל" .הבכיר הוסיף כי: "המחבלים התאמנו בשטחן של שתי מדינות במפרץ הפרסי", כשהוא מתייחס ככל הנראה לאיחוד האמירויות וסעודיה.

גם שר החוץ האיראני, מחמד ג'וואד זריף, הגיב למתקפה ואמר כי: "טרוריסטים שאומנו, מומנו וחומשו על ידי מדינות זרות תקפו היום באיראן. נמצא את האחראים ונפעל נגדם במהירות ונחישות".

איראן השיעית וסמלי השלטון שלה שמשו בערב מטרה לקבוצות טרור סוניות, בהן ארגון דאעש. בשנה שעברה ביצעו מחבלים של ארגון הטרור סדרה שלפיגועים בבניין הפרלמנט האיראניובקברו של מייסד הרפובליקה האלאמית, האימאם חומייני.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר