חיל האוויר האוקראיני תקף לפנות בוקר באמצעות מסוקי קרב מאגרי דלק סמוך לעיר בלגורוד במערב רוסיה, כך טען היום (שישי) משרד הביטחון הרוסי. על פי הדיווחים, שמונה מכלי דלק גדולים הושמדו לגמרי לאחר שנפגעו מירי טילים ממסוקי mi-24 של חיל האוויר האוקראיני.
על פי טענות גורמים המקורבים לצבא אוקראינה, המסוקים טסו בגובה נמוך במיוחד על מנת לחמוק מהרדאר הרוסי והצליחו לשוב בשלום לבסיסם. ברוסיה דיווחו כי שני עובדים נפצעו בתקיפות.
בתוך כך, נמשכת נסיגת הכוחות הרוסיים מסיבות הבירה קייב. ראש העיר בוצ'ה, הנמצאת צפונית מערבית לבירה, דיווחו כי העיר שוחררה לגמרי מנוכחות הכוחות הרוסיים. צבא אוקראינה מתקדם בשלושה צירים מרכזיים, בעקבות מה שמסתמן כנסיגה של צבא רוסיה, מצפון מזרח, מזרח מצפון מערב לעיר.
"We have been waiting for you" -- This is how Ukrainian soldiers are welcomed in the liberated village of Nova Basan, Chernihiv oblast. pic.twitter.com/nztaYgViJt
— UkraineWorld (@ukraine_world) April 1, 2022
הכוחות האוקראיניים שחררו כמה כפרים ועיירות שהיו במסדרונות ההתקדמות של הצבא הרוסי לעבר הבירה ובהרבה מקומות נרשמו מראות של תושבים יוצאים לברך את המשחררים. "לאורך כל נתיב ההתקדמות שלנו יצאו התושבים לברך אותנו. כמה הגישו לנו פרחים. נשים קשישות ודתיות בירכו את כלי הרכב שלנו עם מים קדושים", סיפר ל"ישראל היום" ויקטור פיליפנקו, לוחם ופעיל להט"ב שלקח חלק בלחימה.
"אנו מפועלים לשחרר את כל השטחים שנכבשו על ידי הרוסים, אבל הרבה יותר חשוב מכך, לחלץ את האזרחים שנפלו בידי הרוסים המשמשים בני ערובה עבור הכוחות הפולשים", סיפר פיליפנקו.
על אף ההתקדמות האוקראינית בסמוך לקייב וחרקיב, בדרום המדינה רשמו הרוסים הישג משמעותי כשהצליחו לכבוש את העיר איזיום, סביבה התנהלו קרבות דמים בשבועות האחרונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו