היולדת שפונתה פצועה מביה"ח המופצץ – מתה עם העובר

למרות מאמצי הרופאים, האישה נפטרה על שולחן הניתוחים בבית החולים שאליו הועברה, והעובר יולד ללא רוח חיים • רוסיה טענה כי בבית החולים שהופצץ "לא היו חולים או סגל, רק לאומנים אוקראינים" • שר הבריאות הבריטי: "שוקלים לתבוע את פוטין בהאג על פשעי מלחמה"

היולדת שנפטרה מפונה מבית החוליץ שהופצץ במריופל, צילום: AP

אישה הרה שצולמה כשהיא מפונה פצועה מבית חולים ליולדות שהופצץ בעיר מריופול שבאוקראינה, מתה אמש יחד עם תינוקה - כך מפרסמת סוכנות AP.

היולדת הפצועה הובהלה לבית חולים אחר בעקבות המתקפה הרוסית בשבוע שעבר על בית החולים. כשהרופאים ניסו להציל אותה - והבינו שהיא מאבדת את תינוקה - היא צעקה: "תהרוג אותי עכשיו!".

לדברי המנתח שטיפל באישה, ד"ר טימור מרין, "הירך שלה נמחצה, והאגן שלה ניתק. התינוק נולד בניתוח קיסרי אך ללא סימני חיים". המנתח הוסיף כי "יותר מ-30 דקות של ניסיונות החייאה של האם לא הניבו תוצאות, שניהם מתו". הרופאים אמרו כי לא הספיקו לקבל את שמה של האישה לפני שבעלה ואביה הגיעו לקחת את גופתה, "אבל אנחנו מתנחמים בזה שלא תיקבר באחד מקברי האחים שנחפרו בעיר", אמר ד"ר מרין ל-AP.

אישה נוספת שהייתה בבית החולים מריופול באותה עת, בלוגרית היופי מריאנה וישגירסקאיה, אמרה כי "משקופים, מסגרות, חלונות וקירות התפרקו כשהמתקפה החלה. היינו במחלקות שלנו. חלק הספיקו להתכסות, וחלק לא", הוסיפה. וישגירסקאיה ילדה תינוקת בריאה, ורוניקה, יום לאחר מכן.

בית החולים שהופצץ בעיר מריופול,

שר הבריאות הבריטי, סאג'יד ג'וויד, אמר כי הפצצת בית החולים במריופול היא פשע מלחמה. "זו זוועה מחרידה. זה פשע מלחמה, כי לפי החוק הבינלאומי אתה לא יכול לתקוף מתקני בריאות ובתי חולים. לפי המידע העדכני שיש לי מארגון הבריאות העולמי, יש כעת ראיות מתועדות של לפחות 31 התקפות כאלה על מתקני בריאות, בתי חולים - כולל הפגזה, לפני כמה ימים, גם של בית חולים לסרטן".

ג'וויד הוסיף כי העמדה לדין של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כבר נשקלת. "היום מזכיר המשפטים (דומיניק ראב) יהיה בהאג", אמר. "הוא ייפגש שם עם התובע הראשי ואחרים כדי להציע את עזרתה של בריטניה באיסוף הראיות, כדי להעמיד לדין את הנשיא פוטין וצוותו".

כזכור, בעקבות ההפצצה במריופול רוסיה הכחישה כי פתחה בתקיפות על בית חולים בעיר הנמל. השגריר שלה באו"ם והשגריר שלה בלונדון אמרו שתמונות הזוועה הן "חדשות מזויפות". מוסקבה טענה כי על בניין בית החולים השתלטו קיצונים אוקראינים, ו"לא נותרו חולים או רופאים בפנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר