גם במהלך הבוקר (שלישי) בסמוך למעבר הגבול מדיקה (גבול פולין-אוקראינה), הגיעו בטפטוף פליטים מאוקריאנה בעוד חיליק מגנוס שפועל מטעם פספורט קארד, נכנס לתורים הבלתי נגמרים בצד האוקראיני. במקביל, אנשי הצלה ללא גבולות הקימו אוהל והחלו לטפל בחולים שמגיעים מאוקראינה ובעיקר סובלים מכוויות קור ובעיות בגפיים.
בשעות הבוקר יצא מגנוס לתור הבלתי נגמר, כאשר עשרות אלפים עומדים בקור המקפיא עשרות שעות רק כדי להיכנס לאוקראינה ושם לנסות למצוא ישראלים שעומדים בתור. "היום המשימה שלנו להיכנס לאוקריאנה למצוא את הישראלים שזקוקים לעזרה בשל ההמתנות הארוכות. אנשים שיש להם מצוקות רפואיות או בעיות, המצב שלהם מחמיר אז אנחנו ננסה לאתר כמה כאלה ולהוציא אותם באופן ישיר הכי מהיר החוצה. אני לא יודע את המספר שלהם, אף אחד לא סרק את זה. קשה לנחש כמה יש בפנים ואיפה הם", אמר מגנוס.
בינתיים, בכיכר ליד מעבר הגבול הגיעו אנשי הצלה ללא גבולות והרימו אוהל. תוך דקות התאספו אנשים חלקם פצועים משוועים לעזרה. אריה לוי יו"ר הצלה ללא גבולות סיפר: "הגענו אתמול כאשר שלושה צוותים שלנו בקייב אומן ואודסה שהכשרנו אותם וציידנו אותם עם מכשור משבת איבדנו עמם קשר. שהגענו למעבר הגבול, פתחו את הדלתות והתנהגו כאילו המשיח הגיע. הביאו אותנו פנימה, היו הרבה ילדים עם מכות קור. כמו כן, יהודיה בת 85 הייתה על סף התקף לב. זה מדהים שרק ארגונים וולנטרים מגיעים ופותחים אוהל. המדינות שולחות ציוד, אבל לא יודעים לאן זה מגיע. אנחנו נישאר כאן כל עוד יש צורך", אמר לוי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו