"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פיגוע נוסף? כומר נורה בצרפת, היורה נתפס

כומר אורתודוקסי נפצע באירוע ירי בעיר ליון • בשבועות האחרונים אירעו מספר אירועי טרור מוסלמי בעקבות הצגת קריקטורות של מוחמד

,עודכן
ראש ממשלת צרפת מסייר בזירת פיגוע // צילום: אי.אף.פי // ראש ממשלת צרפת מסייר בזירת פיגוע

גל הטרור נמשך? אחרישבועות של אלימות אסלאמיסטית בצרפת, חשד לפיגוע נוסף בעיר ליון. כומר אורתודוקסי נפצע הערב בעיר הגדולה מירי בידי אלמוני, והיורה נמלט מהזירה אך נתפס לאחר מספר שעות.

הכומר נפגע משתי יריות שנורו לעברו ומצבו מוגדר אנוש. כרגע לא ברור הרקע לאירוע, והמשטרה פתחה בחקירה.

כזכור, בשבועות האחרונים אירעו מספר פיגועי טרור במדינה לאחר שמורה הציג קריקטורה של הנביא מוחמד לתלמידיו בפריז, ולאחר מכן נרצח.

כזכור, רצף אירועי הטרור בצרפת החל לפני כשבועיים, ב-16 באוקטובר, לאחר שמורה בפרוור של פריז הציג לתלמידיו קריקטורות של הנביא מוחמד במהלך שיעור שעסק בענייני חופש הביטוי והעיתונות במדינה. לאחר המקרה, אדם המקורב להורי אחד התלמידיםתקף את המורה בסכין וערף את ראשו. לאחר הפיגוע המזוויע, כוחות מיוחדים של היחידה ללוחמה בטרור של משטרת צרפת ירו למוות בתוקף.

משטרה בזירת הפיגוע בעיר ניס ביום חמישי // צילום: רויטרס

לאחר אירוע זה, גורמים רבים בצרפת, בהם גם הנשיא עמנואל מקרון,הביעו את תמיכתם בחופש הביטוי במדינה, וקריקטורות של העיתון שארלי הבדו אף הוקרנו על מבנים מרכזיים בפריז. ביום חמישי האחרון, באירוע טרור נוסףנרצחו שלושה בני אדם סמוך לכנסייה בעיר ניסבמדינה. המשטרה המקומית דיווחה כי ראשה של אישה נערף במהלך מתקפת הטרור וכי המחבל השתמש בסכין וכי הוא צעק "אללה אכבר" במהלך התקיפה. האישה שנרצחה היא ככל הנראה נזירה שעבדה בכנסייה. ראש העיר אסטרוסי אמר לכלי התקשורת המקומיים כי: "צרפת חייבת לפטור את עצמה מחוקים המתאימים לימי שלום. הגיעו מים עד נפש, עלינו לגרש את האסלאמו-פשיזם משטחנו".

לצד המתקפה בניס, כלי תקשורת בערב הסעודית דיווחו כי מאבטח בקונסוליה הצרפתית בעיר ג'דה, אחד המרכזים הכלכליים החשובי םבערב הסעודית, הותקף בחפץ חד. התוקף נעצר על ידי המשטרה המקומית. באירוע נוסף בעיר אבניון בחבל פרובאנס שבדרום צרפת, נורה למוות על ידי המשטרה אדם שאיים על עוברים ושבים עם סכין.

נשיא צרפת עמנואל מקרון // צילום: איי.אף.פי
נשיא צרפת עמנואל מקרון // צילום: איי.אף.פי

בנוסף לאירועי הטרור, הפגנות נגד צרפת נשמעו במדינות מוסלמיות רבות, כאשרנשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן מוביל את המתקפהנגד פרסום הקריקטורות. גם במסגדי הר הבית, אלפי מתפללים הפגינו נגד צרפת ונשיאה במהלך תפילות יום השישי, תוך שהם מניפים דגלים וקוראים קריאות נגד ישראל.

מקרון עצמו, אולי בניסיון להרגיע את הרוחות,התראיין לרשת אל ג'זירהואמר כי הוא מבין את הזעזוע מהקריטורות בעולם המוסלמי, אך גינה את האלימות והבהיר כי הוא לא יאפשר פגיעה בחופש הביטוי. "אני חושב שחלק מהתגובות נובעות מחוסר הבנה, ומתוך הנחה שאני תומך בתוכן הקריקטורות", אמר מקרון, "אני מבין את הרגשות העזים, ואני מכבד אותם - אבל תפקידי הוא לשמור על השקט ובמקביל להגן על חופש הביטוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר