Loading...

פיגוע דקירה באוסלו: שוטר נפצע קל, החשוד נורה ונוטרל

אירוע דקירה באוסלו: שוטר נפצע קל, החשוד נורה ונוטרל

שוטר נורבגי נפצע קל כתוצאה מדקירה לאחר שבן אדם החמוש בסכין ניסה לפגוע בעוברי אורח בשכונה ביסלט שבצפון מרכז הבירה • החשוד נהרג

אירוע חריג התרחש היום (שלישי) באוסלו כשעל פי תיעוד מהאירוע, אדם שהיה חצי ערום החל במסע דקירות נגד אזרחים ברחוב, עד שניידת משטרה הגיע למקום, ניסתה לדרוס את החשוד אשר חמק ופתח את דלת הרכב בכוונה להרוג את השוטרים. עם זאת, לאחר מספר שניות של מאבק, החשוד נורה, נפצע קשה ומותו נקבע בבית החולים.

"עד כה אין לנו מידע שזה קשור לטרור", אמר מפקד המשטרה המקומית, אגיל יורגן ברקה, במהלך מסיבת עיתונאים, "מבחינתנו זה נראה כאקט בודד, ולכן אין סיבה לחשש. זה אדם שכבר הכרנו ובעל רקע פלילי", הוסיף.

בחודש שעבר, אזרח דני בשם אספן אנדרסן ברוטן בן 37 הרג חמישה בני אדם ופצע באורח קשה שניים נוספים בפיגוע מחריד במיוחד שבוצע באמצעות חץ וקשת בעיר קונגסברג שבדרום מערב המדינה. במהלך החקירה נודע כי התוקף התאסלם ועבר תהליך של רדיקליזציה והתביעה קבעה כי על פי מידע שהושג בחקירתו של האיש, מדובר בפיגוע טרור שבוצע ממניעים דתיים.

נראה כי איום הפיגועים מצד גורמים אסלאמיים התגבר לאחרונה באירופה, עם מספר ניסיונות דומים במדינות אחרות כמו צרפת, שם אתמול אדם חמוש בסכין, אשר העיד כי "פעל בשליחות הנביא", ניסה לרצוח שוטרים בעיר קאן בדרום המדינה.

ביום ראשון, מהגר סורי בן 27 פצע שלושה נוסעים במהלך נסיעה ברכבת במחוז בוואריה, דרום מזרח גרמניה. על פי דיווחים בתקשורת המקומית, החשוד קיבל מקלט לאחר שנכנס למדינה ב-2014 והיה מוכר כבעל "בעיות נפשיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...