"אני מיואש מעצמי": מאסר עולם לרופא מברלין שרצח 15 מטופלים

יוהנס מ' רצח 12 נשים ושלושה גברים במהלך ביקורי בית שערך להם • הקורבנות, שקיבלו באותה עת טיפול רפואי תומך, היו בני 25 עד 94 • התביעה בגרמניה תיארה את המניע כ"תאוות רצח" טהורה • מכתב האישום עלה כי הוא נהג לרקוח עבור מטופליו קוקטייל קטלני של חומרי הרגעה, שכלל חומר הרדמה ותכשיר להרפיית שרירים

חולה ורופא (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

בית משפט בברלין גזר אמש (רביעי) מאסר עולם יוהנס מ' בן ה-41, רופא בתחום הטיפול הפליאטיבי (תומך), לאחר שהרשיע אותו ברציחתם של 15 ממטופליו. מעבר לכך, בית המשפט קבע כי במעשיו קיימת "חומרה מיוחדת של אשמה", קביעה משפטית המונעת כמעט לחלוטין שחרור מוקדם, ואף הורה על המשך החזקתו במעצר מניעתי בתום תקופת מאסרו, בשל המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממנו.

על פי פסק הדין, השופטים השתכנעו על בסיס הראיות כי הרופא רצח 12 נשים ושלושה גברים במהלך ביקורי בית שערך להם בין ספטמבר 2021 ליולי 2024. הקורבנות, שקיבלו באותה עת טיפול רפואי תומך, היו בני 25 עד 94.

זריקה.(אילוסטרציה), צילום: GettyImages

התביעה בגרמניה תיארה את המניע של יוהנס מ' כ"תאוות רצח" טהורה. מכתב האישום עלה כי הוא נהג לרקוח עבור מטופליו קוקטייל קטלני של חומרי הרגעה, שכלל חומר הרדמה ותכשיר להרפיית שרירים. שילוב זה "שיתק את שרירי הנשימה של המטופלים, והוביל לכישלון נשימתי ולמוות בתוך דקות ספורות". בחמישה מקרים לפחות, כך על פי התביעה, הצית הרופא את דירותיהם של הקורבנות לאחר מעשה במטרה לטשטש את עקבות הרצח.

במהלך המשפט הודה הרופא במעשים ואמר: "הרגתי בני אדם, אני מיואש מעצמי". לפי דיווח בעיתון הגרמני פרנקפורטר אלגמיינה צייטונג, הנאשם הוסיף כי רק כעת הוא מבין את "עומק הסבל" שגרם.

הפרשה המזעזעת, שמסעירה את גרמניה, רחוקה מלהסתיים: הרשויות במדינה מסרו כי החקירה עדיין נמשכת וכי החוקרים בוחנים כעת עשרות מקרי מוות נוספים של מטופלים, החשודים כקשורים לפעילותו של יוהנס מ'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר