"התנהגות לא הולמת": מכה לתובע האנטי ישראלי בבית הדין בהאג

מועצת התקנים של לשכת עורכי הדין בבריטניה השעתה באופן מיידי את קרים חאן בעקבות פרשה של תקיפה מינית • הפרקליט מכחיש באופן מוחלט את ההאשמות נגדו

התובע קארים חאן. צילום: AFP

מכה לפרקליט האנטי ישראלי: מועצת התקנים של לשכת עורכי הדין הבריטית הודיעה ביום שישי כי הטילה השעיה זמנית על כרים חאן, שהיה התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי לפני שהושעה על ידי בית המשפט ב-8 ביוני בגין האשמות בהתנהגות מינית בלתי הולמת.

"על פי תקנות האכיפה של מועצת התקנים של לשכת עורכי הדין הבריטית, ההשעיה הזמנית חייבת להיבחן כעת על ידי ועדת השעיה זמנית בדיון שיתקיים בתוך ארבעת השבועות הקרובים", אמרה המועצה, והוסיפה כי ההשעיה נכנסה לתוקף באופן מיידי.

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג קבע הצבעה ל-24 ביולי באשר להדחת התובע הראשי כרים חאן מתפקידו, כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל. הלשכה המבצעת של הגוף המנהל בבית המשפט קבעה בחודש שעבר כי חאן ביצע התנהגות בלתי הולמת חמורה, לאחר חקירה בת 18 חודשים על האשמות לפיהן קיים יחסי מין שלא בהסכמה עם עורכת דין במשרדו. חאן, בן 56, מכחיש את ההאשמות שהועלו נגדו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר