מחריד: המורה ובן זוגו התעללו מינית - ורצחו תינוק בן שנה | קשה לקריאה
מורה בתיכון בבריטניה ובן זוגו הורשעו ברצח ובתקיפה מינית של פעוט בן 13 חודשים שאימצו • במהלך המשפט בו תוארה ההתעללות השיטתית נחשף: התינוק נלקח לאחר לידתו מאימו הביולוגית - רוצחת מפורסמת המרצה מאסר עולם - רק כדי למצוא את מותו הטראגי בידי ההורים המאמצים
זעזוע בבריטניה: ג'יימי ורלי, מורה בן 37 וראש שכבת י"א בתיכון בבלקפול, הורשע אתמול (שני) ברצח ובתקיפה מינית של תינוק בן 13 חודשים שאימץ יחד עם בן זוגו ג'ון מקגוואן-פאזאקרלי, כך על פי דיווח בדיילי מייל. ורלי הורשע גם בגרימת חבלות חמורות, התעללות וב-15 עבירות הקשורות לצילום והפצה של תמונות תועבה של הפעוט.
אזהרה - הפרטים קשים לקריאה
מסכת התעללות במסווה של "הורות נורמטיבית"
הפעוט, פרסטון דייווי, הועבר לביתם של בני הזוג באפריל 2023 לאחר שבילה את חודשיו הראשונים במשפחת אומנה - ומותו נקבע כארבעה חודשים לאחר מכן. במהלך המשפט שהתנהל בבית המשפט בפרסטון, התברר כי מאחורי חזות של זוגיות יציבה ונורמטיבית, עבר התינוק גיהנום עלי אדמות.
התינוק פרסטון דיווי שנרצח, צילום: רשתות חברתיות
בתקופה האימוץ התינוק הובא שלוש פעמים לבית חולים - עם שבר במרפק, פריחה, חבלות, ובעיות נשימה. על פי כתב האישום, ב-23 ביולי ביצעו השניים תקיפה מינית משותפת בתינוק, כשהניחו אותו על סורגי המיטה וצילמו תמונות. ורלי צילם תמונות רבות של התינוק העירום, כולל בחדר האמבטיה, ושל החבלות – תמונות שתוארו בבית המשפט כ"גביעים".
במהלך הדיונים נחשפו הודעות טקסט קשות ששלח וארלי לבן זוגו בזמן שהיה לבדו עם התינוק בבית. באחת מהן כתב: "חנקתי את הבן שלך, הוא בבית חולים", ודקה לאחר מכן שלח הודעת תיקון: "בצחוק, תתקשר אליי כשאתה מסיים". בהודעות אחרות שהוצגו לחבר המושבעים התלונן המורה על הבכי של התינוק וכתב: "הוא פשוט צורח", וכן: "אני עומד לאבד את זה".
וארלי טען להגנתו לאורך כל הדרך כי התינוק טבע בטעות באמבטיה בזמן שהושאר לבדו למספר רגעים, אך נתיחה שלאחר המוות קבעה כי מדובר בחניקה ולא בטביעה. נמצאו יותר מ-40 חבלות, חבלות פנימיות וסימני חניקה בגרון. חבר המושבעים דחה את גרסתו לחלוטין והרשיע אותו ברצח ובתקיפה מינית.
הרוצח ג'יימי וארלי, צילום: רשתות חברתיות
קארן טונג', תובעת בכירה בפרקליטות, תיארה את המקרה כאחד "המזעזעים והקשים" בקריירה שלה: "לג'יימי ורלי ולג'ון מקגוואן-פאזאקרלי הייתה אחריות לטפל ולהגן על התינוק פרסטון. הם הפרו את האחריות הזו, ופרסטון בן ה-13 חודשים הותקף בקלות מחרידה. אף ילד לא צריך לעבור את מה שעבר פרסטון בארבעת החודשים האחרונים לחייו הקצרים".
"חזית מאוחדת של שקרים"
בן זוגו של המורה, מקגוון-פזאקרלי, הורשע אף הוא בסעיפים של גרימת מוות ברשלנות ואי-מניעת מוות של ילד פגיע, וכן בסעיף של התעללות. התובע במשפט, אנדרו מקלנדון, האשים את בן הזוג בכך שבחר במודע להגן על וארלי במקום להגן על התינוק חסר הישע. התובע ציין כי בני הזוג הציגו בפני החוקרים והצוותים הרפואיים "חזית מאוחדת של שקרים" במטרה להסתיר את המתרחש בתוך הבית ולטשטש את העובדה שהפעוט היה נתון להתעללות מתמשכת.
בית המשפט קבע כי גזר דינם המלא של בני הזוג יינתן במועד מאוחר יותר, אך הם צפויים לקבל מאסר עולם.
עובד סוציאלי בכיר אחד נשאל האם בני הזוג מהמעמד הבינוני - ששניהם עבדו במקצועיות, היו רהוטים וחיו אורח חיים מכובד לכאורה - ביצעו מניפולציה על הרשויות, או שהרשויות היו מסונוורות מתקינות פוליטית ורצון לקדם גיוון.
"יש לשאול שאלות האם הגברים האלה עמדו בקריטריונים", אמר העובד וטען כי "עובדים סוציאליים יכולים להתקשות להתעמת עם הורים מאמצים חד-מיניים עקב חשש להיתפס כלא פוליטיקלי קורקט".
סבתו הביולוגית של פרסטון, דבי דייבי, בת 66, שיערה כי חששות לגבי הומופוביה היו מהשיקולים שמנעו מאלה שאמורים לפקח על הטיפול בו לפעול, שכן לפחות שמונה הזדמנויות להגן עליו הוחמצו.
"ייתכן ששירותי הרווחה היססו לנקוט פעולה כשהם ראו את פרסטון מכיוון שייתכן שהואשמו בהומופוביה", אמרה גברת דייבי. "הם לא ראו דרך [ורלי ומקגוואן-פזאקרלי] ולא ראו מה קורה".
היא הוסיפה לאחר הקראת האישום: "יש בי הקלה, אני שמחה שהכל נגמר".
מועצת אולדהאם, האחראית על הרווחה, הודיעה כי החלה בבדיקה עצמאית של נוהלי שמירת הילדים: "מותו של כל ילד הוא טרגדיה, אך זהו מקרה כואב ומטריד במיוחד".
במהלך המשפט נחשף פרט מחריד נוסף: אמו הביולוגית של התינוק היא שרה דייווי, בת 42, רוצחת ידועה לשמצה בבריטניה. בגיל 14, בשנת 1998, היא וחברתה ליסה הילי רצחו את הקשישה לילי לילי בת 71 באכזריות קשה: הן התעללו בה, דחסו את גופתה לפח אשפה והשליכו אותה לתעלה. שרה שוחררה מהכלא ב-2013 אך נכלאה שוב מספר פעמים. פרסטון נולד כשאמו הייתה בכלא, ונלקח ממנה חמישה ימים לאחר הלידה על ידי שירותי הרווחה - אך אלו העבירו אותו למשפחה מתעללת שרצחה אותו.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו