משטרת בריטניה: אירוע הדריסה בליברפול - אינו טרור

יותר מ-45 בני אדם נפצעו בתקרית, בהם לפחות 4 ילדים • המשטרה מסרה כי הנהג שנעצר היה ככל הנראה המעורב היחיד • ראש הממשלה קיר סטארמר תיאר את המראות בליברפול כ"מחרידים"

זירת התקרית בליברפול. צילום: רויטרס

גבר בריטי לבן בן 53 התנגש אתמול (שני) עם רכבו בקהל של אוהדי קבוצת הכדורגל ליברפול שחגגו את אליפות הפרמייר ליג בעיר. יותר מ-45 בני אדם נפצעו בתקרית.

המשטרה מסרה כי הנהג שנעצר היה ככל הנראה המעורב היחיד בתקרית, והדבר לא נחקר כמעשה טרור.

הבלאגן בליברפול בזמן הדריסה, צילום: Getty Images

דייב קיצ'ין, איש רפואה שנכח בזירה, אמר לסוכנות הידיעות AP כי 27 בני אדם פונו לבית החולים, שניים מהם סבלו מפציעות קשות, ועוד 20 בני אדם טופלו במקום עקב פציעות קלות. לפחות ארבעה ילדים נפצעו.

אוהד ליברפול מקבל טיפול, צילום: .

עדת ראייה, נטשה רינאלדי, סיפרה שצפתה במצעד מחלון דירתה של חברה כשלפתע שמעה צרחות. "זה היה כל כך חזק. נשמע כאילו אנשים היו נואשים. ואז הסתכלנו מהחלון וראינו את הרכב דורס אנשים", אמרה לרשת "סקיי ניוז".

קיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה, כתב ברשתות החברתיות: "המראות בליברפול מזעזעים - מחשבותיי עם כל הפצועים והנפגעים. אני רוצה להודות למשטרה ולשירותי החירום על תגובתם המהירה והמתמשכת לאירוע המזעזע הזה. אני מקבל עדכונים בהתפתחויות ומבקש שניתן למשטרה את המרחב הדרוש לה כדי לחקור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר