"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צעד לעבר הקרמלין: הפרלמנט הגיאורגי אישר סופית את "החוק הרוסי"

למרות מחאות בלתי פוסקות, 84 מחוקקים הצביעו בעד "חוק הסוכנים הזרים" • החוק דורש מכל גוף, שלפחות 20% מתקציבו - מקורם מחוץ לגיאורגיה, לסמן עצמם כ"סוכני השפעה זרה" • באופוזיציה טוענים: זו העתקה של חוק רוסי, שהתקבל לפני עשור ושימש מאז לדיכוי גובר של התקשורת החופשית וארגוני החברה האזרחית

,עודכן
0השמעה
קרבות בין המפגינים לשוטרים מחוץ לבניין הפרלמנט בטביליסי, היום. צילום: אי.אף.פי

למרות מחאות הענק, הפרלמנט הגיאורגי אישר היום (שלישי) בקריאה השלישית והאחרונה את "חוק הסוכנים הזרים".

מחאה ליד הפרלמנט הגיאורגי| רשתות חברתיות

החוק דורש מכל ארגון, המקבל 20% ויותר מתקציבו ממדינות זרות לסמן עצמו כ"סוכן של השפעה זרה". במפלגת "החלום הגיאורגי" טוענים כי החוק נדרש למען שקיפות ושמירה על הריבונות.

כמה מהמפגינים דופקים על המחסומים שהוצבו בכניסה לפרלמנט,צילום: אי.אף.פי

מנגד, באופוזיציה במדינה מתריעים: החוק הוא העתקה של חוק רוסי מ-2012, שהביא לדיכוי איטי אך מעמיק של ארגוני החברה האזרחית והתקשורת החופשית, והביא להעמקת השלטון האוטוריטרי. נוסף על כך, באופוזיציה בפרטוהמפגיניםבכלל חוששים כי החוק ירחיק את טביליסי מקבלה לאיחוד האירופי - צעד, שבו תומכים כ-80% מאזרחי המדינה.

קטטה בפרלמנט הגיאורגי טרם אישור החוק| רויטרס

נשיאת גיאורגיה, סלומה זורבישווילי, אמרה שתטיל וטו על החוק, אולם ל"חלום הגיאורגי" יש רוב שיספיק להתגבר עליו.

בשנה שעברה ניסתה המפלגה השלטת להעביר את החוק, אך נתקלה בהתנגדות חריפה של הציבור הגיאורגי, שחושש - ולא בלי סיבה - שהחוק יקרב את טביליסי למוסקבה וירחיק אותה מבריסל.

We are deeply alarmed about democratic backsliding in Georgia. Georgian Parliamentarians face a critical choice - whether to support the Georgian people’s EuroAtlantic aspirations or pass a Kremlin-style foreign agents' law that runs counter to democratic values.

— Jake Sullivan (@JakeSullivan46)May 11, 2024

ארה"ב, בריטניה, גרמניה, איטליה, צרפת והאיחוד האירופי קראו לממשלה בטביליסי לגנוז את החוק, אולם ללא הועיל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר