בריטניה תכריז על משמרות המהפכה כארגון טרור - כך לפי דיווח בתקשורת המקומית. ההכרזה הרשמית תפורסם בתוך שבועות, בתגובה לניסיונות האיראניים לבצע פעולות טרור בשטחה של הממלכה בשנה האחרונה.
"הטלגרף" הבריטי פירט כי המהלך, שאושר מפיהם של כמה מקורות, קיבל את התמיכה של כמה בכירי השלטון במדינה, שבראשם שר הביטחון הטרי טום טוגנדהאט ושרת הפנים סואלה ברוורמן.
בשבוע האחרון, רשויות הרפובליקה האסלאמית עצרו שורה של אנשים שנחשדו בקשרים עם הממלכה המאוחדת, במהלך ההפגנות שסוחפות את המדינה מאז 16 בספטמבר. מעצרם של זרים ובעלי אזרחות כפולה הוא צעד מוכר שנוקט המשטר, הן על מנת לשמש בהם כקלף מיקוח עתידי מול המערב, והן כדי להפגין "אקטיביות" מול תומכיה של הרפובליקה האסלאמית.
לפי ארגון זכויות האדם Iran Humans Right Watch, לפחות 476 אזרחים נהרגו, וביניהם 64 ילדים ו-34 נשים מאז פרוץ המחאות נגד המשטר. הארגון פרסם עוד כי לפחות 100 אזרחים נמצאים בסכנת חיים, לאחר שנידונו למוות. עם זאת, המספר האמיתי כנראה גבוה בהרבה, לאור חשש המשפחות להתבטא על גורל יקיריהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו