"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הושלם המהפך בשוודיה: ממשלת הימין החדשה תנהיג שינוי דרמטי במדיניות ההגירה
ממשלתו של אולף כריסטרסון תהיה תלויה במפלגת הימין הריבוני ״השוודים הדמוקרטים״ • לפיכך, יבוצע שינוי ״דרמטי״ במדיניות ההגירה • מכסת מקבלי המקלט הפוליטי תקוצץ • נהלי ההתאזרחות ישתנו
אולף כריסטרסון, ראש הממשלה הנכנס | צילום: ללא

הושלם המהפך בשוודיה: ממשלת הימין החדשה תנהיג שינוי דרמטי במדיניות ההגירה

ממשלתו של אולף כריסטרסון תהיה תלויה במפלגת הימין הריבוני ״השוודים הדמוקרטים״ • לפיכך, יבוצע שינוי ״דרמטי״ במדיניות ההגירה • מכסת מקבלי המקלט הפוליטי תקוצץ • נהלי ההתאזרחות ישתנו

אלדד בק
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מנהיג מפלגת ״המתונים״ השמרנית בשוודיה, אולף כריסטרסון, נבחר על ידי הפרלמנט בשטוקהולם כראש הממשלה החדש של ארצו, ובכך הושלם המהפך הפוליטי של הבחירות הכלליות האחרונות והימין חוזר לשלטון במדינה לאחר שמונה שנות אופוזיציה. כריסטרסון נבחר ברוב דחוק של 176 צירים, לעומת 173 שהתנגדו למינויו, וממשלתו תהיה תלויה במפלגת הימין הריבוני ״השוודים הדמוקרטים״, שתעניק לממשלת כריסטרסון רשת ביטחון פרלמנטרית אך לא תמנה שרים לממשלה.

מהומות מהגרים בשוודיה: ניידות משטרה שהותקפו בוערות בעיר מאלמו, צילום: ללא

עם זאת, מפלגת ״השוודים הדמוקרטים״, ששורשיה ההיסטוריים נעוצים בימין הקיצוני השוודי, השפיעה מאוד על תוכנית הפעולה העתידית של הממשלה החדשה, שהתחייבה - בין השאר - לבצע שינוי ״דרמטי״ במדיניות ההגירה של שוודיה, לקצץ מאוד את מכסת מקבלי המקלט הפוליטי, לשנות את נהלי ההתאזרחות, לקצץ את הסיוע הכספי למדינות אחרות, להיאבק בפשיעה באמצעות ענישה כבדה יותר ולפתח אנרגיה גרעינית כדי להתמודד עם משבר האנרגיה העולמי. המפלגה גם תיוצג בדרג הפקידות הבכירה בממשלה הבאה.

שוודיה%3A פעיל ימין קיצוני שרף ספר קוראן - מהומות ברחבי המדינה

כריסטרסון, בן ה-58, שר רווחה לשעבר ואב לשלושה ילדים מאומצים, אמור להציג מחר (שלישי) את ממשלתו החדשה ומאוחר יותר את תקציב המדינה לשנה הבאה. בממשלתו, ממשלת מיעוט, יהיו חברות שלוש מפלגות ימין-מרכז: ״המתונים״, הנוצרים-הדמוקרטים והליברלים, שלהן יחדיו 103 צירים. ״השוודים הדמוקרטים״, המפלגה הגדולה ביותר בגוש הימין שלה 73 צירים, נותרה מחוץ לשורות הממשלה מאחר שהיא עדיין נחשבת בעיני חלקים גדולים של האוכלוסיה השבדית כקיצונית מדי וכדי לא לסבך את כהונתה של שוודיה כנשיאה התורנית הבאה של האיחוד האירופי, החל מינואר הקרוב. ״השבדים הדמוקרטיים״ מאוד ביקורתיים ביחסם לאיחוד האירופי והם מעוניינים לצמצם את סמכויותיו.

אוטובוס בוער בעקבות מהומות המהגרים בשוודיה, צילום: אי.פי.איי

עם זאת, ל״שבדים הדמוקרטיים״ הייתה השפעה גדולה על ניסוח ההסכם הקואליציוני, שחוזה בין היתר את הפחתת מכסת מקבלי המקלט השנתית לעד 900 (בהשוואה ל-6,400 אשתקד), מחייב את מבקשי האזרחות השבדית לעבור מבחני שפה ואזרחות (כמו כן נשקלת אפשרות להעניק אזרחות רק למי שכבר חי שמונה שנים בשוודיה) וביטול המחוייבות להקצות 1% מכלל התקציב השנתי לסיוע חוץ. בשנת 2020, במסגרת סיוע זה, העבירה ממשלת שוודיה כ-20 מיליון יורו לארגוני חברה אזרחית, המעורבים בסכסוך הפלשתיני-ישראלי וחלקם מקדם מטרות אנטי-ישראליות.

״ב-15 השנים האחרונות הגענו לרמות קיצוניות למדי שלהגירה לשוודיה״, הצהיר כריסטרסון, ״אני די בטוח שרוב השוודים יסכימו איתי שלא ניצן להמשיך כך, ואנחנו זקוקים לשינוי דרמטי״. באשר לסיכויי הישרדותה של הממשלה, שתהיה תלויה בחסדי ״השוודים הדמוקרטים״ ומתנגדיהם הקולניים בשורות המפלגה הליברלית, העריך כריסטרסון: ״אני לא אומר שזה יהיה קל, אבל הערכים המשותפים שיש לנו בקשר לשאלות החשובות הוא בסיס חזק לעמוד עליו״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...