פוטין בהכרזה על הסיפוח | צילום: אי.אף.פי

האיחוד האירופי תוקף את רוסיה לאחר סיפוח שטחי אוקראינה: "מסכנת את הביטחון העולמי"

בהודעה שפירסמה נשיאת האיחוד האירופי, בשם כל חברות האיחוד, נאמר: ״איננו מכירים ולעולם לא נכיר במשאלי העם הלא חוקיים שרוסיה הינדסה"

האיחוד האירופי הגיב היום (שישי) לסיפוח שטחי אוקראינה בידי רוסיה והאשים את מוסקבה בסיכון הביטחון העולמי באמצעות מעשיה. בהודעה שפרסמה נשיאת האיחוד האירופי, אורבולה פון דר לאיין, בשם כל חברות האיחוד, נאמר: ״איננו מכירים ולעולם לא נכיר במשאלי העם הלא חוקיים שרוסיה הנדסה כצידוק להפרה נוספת של עצמאות אוקראינה, ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית ולא בתוצאות המזויפות והלא חוקיות שלהם".

כוחות רוסיים באוקראינה, צילום: רויטרס

"לעולם לא נכיר בסיפוח הלא חוקי הזה. ההחלטות הללו (בדבר הסיפוח) הינן בטלות וחסרות תוקף ולא יכולה להיות להן השלכה חוקית כלשהי. קרים, חרסון, זאפוריז׳יה, ג’ונס ולוהאנסק הם אוקראינה. אנחנו קוראים לכל המדינות ולארגונים הבינלאומיים לדחות באופן בלתי משתמע לשתי פנים את הסיפוח הלא חוקי הזה״.

צבא אוקראינה משגר טילי גראד בדרום המדינה, צילום: איי.פי

מוקדם יותר היום, במוסקבה חתמו על הסכמים בדבר הקבלה לפדרציה הרוסית של ארבעה טריטוריות חדשות. מדובר ב"רפובליקות" של דונצק ולוהנסק, שהוקמו בהכוונה ובסיוע לא רשמיים של רוסיה עוד ב-2014, ובשטחים ממחוזות זפוריז'ה וחרסון, שבהם מחזיקה רוסיה מאז הפלישה בפברואר השנה.

בתוך כך, גם בפולין הגיבו לצעדי הסיפוח: "הקהיליה הבינלאומית לא יכולה להישאר פסיבית לנוכח ההפרה הבוטה מצד רוסיה של עקרונות החוק הבינלאומי הבסיסיים. אנחנו קוראים לחברות הקהילה הבינלאומית להגביר באופן החלטי ודחוף את הסיוע הצבאי לאוקראינה ולהטיל עיצומים נוספים על רוסיה. אנחנו תומכים בהמשך המאמצים להביא לבידוד מוחלט של רוסיה. אנחנו מדגישים את זכותה הריבונית של אוקראינה להגן על עצמה ולנקוט כל פעולה נדרשת להשבת שליטה מלאה על שטחיה הנמצאים כעת תחת כיבוש רוסי זמני".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...