"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"יש חשש": מטוסי בואינג ברחבי העולם קורקעו בעקבות אסון ההתרסקות באתיופיה

חברת "אתיופיאן אירליינס" הודיעה על השעיית הטיסות במטוסיה מסוג בואינג 737 Max • גם חברת התעופה הסינית האזרחית נקטה מהלך דומה עד שיתבררו נסיבות ההתרסקות • זהות ההרוגים החלה להיחשף • "זר ענה לנו לטלפון, ואמר שהוא נמצא בין ההריסות"

,עודכן
מטוס החברה מסוג בואינג 737Max // צילום ארכיון: אי.פי.אי

חברת התעופה "אתיופיין אירליינס" קרקעה אתמטוסי הבואינג 737 Maxשלה עד להודעה חדשה, בעקבות מותם של 157 אנשיםבהתרסקות מטוס החברהאתמול (ראשון).

צילום: רויטרס

"למרות שאנחנו עדיין לא יודעים את סיבת ההתרסקות, היינו צריכים לקרקע את כל המטוסיםכאמצעי זהירות", כך נמסר מהחברה. לחברה יש ארבעה מטוסים מסוג בואינג 737 Max, לא כולל המטוס שהתרסק אתמול.

גם בסין החליטו לקרקע את המטוסים מהסוג הזה בעקבות האסון, ובעקבות התרסקותו של מטוס נוסף מסוג זה של חברת ליאון אייר אינדונזיה בחודש אוקטובר.

עוד בנושא:

התרסקות שנייה בתוך חצי שנה: האם הדגם החדש של בואינג מסכן מיליוני נוסעים?

אסון באתיופיה: המטוס שהתרסק המריא לפני שלושה ימים מנתב"ג

ישראלים שטסו במטוס זהה של אתיופיאן איירליינס בחמישי: "הייתה תקלה"

"בהתחשב בכך שבשתי התאונות היו מעורבים מטוסים חדשים יחסית מהסוג הזה, יש כאן חשש מובן", כך אמר מנהל חברת התעופה האזרחית של סין. המהלך ננקט בהתאם לעיקרון הסיני של חוסר סובלנות כלפי סיכוני בטיחות".

בתוך כך, חברת בואינג הודיעה היום (שני) כי חקירת התרסקות המטוס נמצאת בשלבים המוקדמים שלה, ואין בכוונתה להוציא הנחיות חדשות לחברות המפעילות מטוסיMAX 8737 שלה.

"בטיחות היא בחשיבות ראשונה אצלנו ואנחנו נוקטים כל אמצעי כדי להבין את כל ההיבטים של תאונה זו, ועובדים בשיתוף פעולה הדוק עם החוקרים ועם רשויות הפיקוח", אמר דובר בואינג לרויטרס.

בתוך כך, סיפורי ההרוגים התחילו להיחשף. על המטוס היו שני ישראלים, שלושה רופאים אוסטרים, מייסד של ארגון סיוע בינלאומי, משפחתו של מחוקק סלובקי, ועוד הרוגים רבים.

מרכז מידע שהקימה חברת התעופה // צילום: אי.אף.פי

משפחות רבות מ-35 מדינות שונות בעולם קיבלו את הבשורות הקשות על יקיריהם שנהרגו בהתרסקות. בשדה התעופה של אדיס אבבה התקשרה אישה למספר טלפון לשווא. "איפה אתה, בני?", אמרה בדמעות. אחרים בכו כשהתקרבו לטרמינל.

בשדה התעופה בניירובי, אנשים חיכו ליקיריהם שלא יגיעו לעולם. "אני רק מתפללת שהוא בטוח או שהוא לא הספיק לעלות על הטיסה", אמרה אגנס מיילו, שבאה לאסוף את אחיה. הנום אסאיאס, שבעלה של אחותה נהרג, אמרה שהם נבהלו כשזר ענה לטלפון שלו, אמר להם שהוא מצא אותו בין ההריסות וניתק מיד.

קרובי משפחתם של ההרוגים בניירובי // צילום: אי.פי.אי

אדריאן טול סיפר שבתו ג'ואנה בת ה-36 נסעה לעבודתה באו"ם. הוא אמר שהיא הייתה פעילה סביבתית נלהבת, והגנה על זכויות בעלי החיים מאז שהייתה ילדה קטנה. "היא הייתה מביאה מגיל קטן יונים וחולדות הזקוקות לטיפול הביתה, ואפילו נסעה לפרו כדי לנסות לעצור את ציד הלווייתנים שם". ג'ואנה היא אחת משבעה אזרחים בריטים שנהרגו בהתרסקות.

"הטלפון צלצל לשווא", משפחות ההרוגים בניירובי // צילום: רויטרס

קורבן נוסף, סדריק אסיהבוגווה, סטודנט למשפטים מאוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון, היה בדרכו לניירובי אחרי שאימו של ארוסתו מתה. אסיהבוגווה עבד עם קבוצות שעזרות לפליטים בזימבבווה, בקניה, באוגנדה ובטנזניה. בני משפחתו סיפרו עליו: "אנחנו זוכרים אותו כנשמה אדיבה, רחומה ועדינה. הוא היה ידוע בחמימותו ובחיוכו המדבק".

סוכנות ההגירה של האו"ם העריכה ש-19 עובדים המזוהים עם הארגון נהרגו בטיסה. גם אדיס אבבה וגם ניירובי היו מוקדים מרכזיים לעובדים הומניטריים, ורבים היו בדרכם לוועידה סביבתית גדולה של האו"ם שתתקיים ביום שני בניירובי.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר