"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גרינבלאט: "תוכנית השלום תפורסם אחרי חג השבועות"

שליחו של טראמפ למזה"ת אמר שהתוכנית עוסקת בנושאי ליבה, ומתמקדת בנושאים כלכליים ופוליטיים • "יש דבר אחד שלא נתפשר עליו – וזה ביטחון ישראל"

,עודכן
ג'ייסון גרינבלאט // צילום ארכיון: אורן בן חקון

שליחו שלהנשיא טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלאט, אמר שתוכנית השלום תפורסם בתוך שבועות ספורים, אך לא לפני ה-10 ביוני. "דבר אחד לא נעשה", הבהיר גרינבלאט, "ממשל טראמפ לא יתפשר על ביטחונה של ישראל", כך אמר בריאיון לרשת "פוקס ניוז".

צילום: רויטרס

ביום חמישי האחרון גרינבלאט הצטרף במפתיע לדיון באו"םשנועד לגנות את ישראל, שבו דיברו שר החוץ הפלשתיני, אנשי אקדמיה אנטי-ישראלים וחברי מועצת הביטחון. "אני לא מאמין בחרם", אמר ל"פוקס ניוז", וציין שהפגישה התקיימה בצורה מכוונת ביום העצמאות ורק ימים ספורים אחרי שנורו לעבר ישראל 700 רקטות מעזה.

גרינבלאט עובד בשנתיים האחרונות על תוכנית השלום עם ג'ארד קושנר ועם שגריר ארצות הברית בישראל, דיוויד פרידמן. הוא אמר שהתוכנית לא תפורסם לפחות עד אחרי צום הרמדאן, הקמת הממשלה בישראל וחג השבועות, שיסתיים ב-10 ביוני.

ג'ייסון גרינבלאט // צילום ארכיון: אורן בן חקון

כשנשאל על החלטת המנהיגות הפלשתיניתלסרב לתוכנית עוד לפני שפורסמה, כפי שאמר השגריר הפלשתיני באו"ם – "מתה בזמן שהגיעה", אמר גרינבלאט שהוא מקווה "שהעם הפלשתיני יקבל הזדמנות לראות אותה. זה נורא מתסכל עבור הפלשתיני הפשוט, אני נפגש איתם לעיתים קרובות, וזה מה שהם אומרים לי. הם מבינים שאולי יש היבטים שהם לא אוהבים בתוכנית השלום, אבל הם כועסים שהמנהיגים שלהם מסרבים אפילו להסתכל בה. אני מרגיש נורא בשבילם".

למרות ההד השלילי מההנהגה, גרינבלאט אמר שהוא מקווה שהרשות הפלשתינית תעסוק בתוכנית בצורה מקצועית, "ותעזור לנו לחצות את קו הסיום" אמר. "זאת כמובן הבחירה שלהם, שתשפיע על חיי הפלשתינים ביום יום. אם הם לא יצליחו לעסוק בה באופן מקצועי כדי לראות האם אפשר להגיע לעסקה – הבושה תהיה עליהם".

גרינבלאט וקושנר // צילום ארכיון: רויטרס

גרינבלאט אמר שהתוכנית עוסקת בכל סוגיות הליבה, ולמרות מה שאמרו המבקרים שאפילו לא ראו אותה, היא מכסה מלבד את הנושאים הכלכליים גם את הנושאים הפוליטיים. "ברגע שהצדדים יקראו את התוכנית ויתנו עליה את הדעת, עדיין תהיה דרך ארוכה לפני שהם יחתמו על הסכם, והם יצטרכו לנהל משא ומתן".

"התוכנית עוסקת בסוגיות הליבה, פיתחנו פתרונות לכל נקודה. אז אם אתה נער מתבגר או בן 100, תראה מה ההשלכות של כל נקודה, את הטוב ואת הרע, ותראו איך שלום יכול להיראות", סיכם גרינבלאט.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר