נזקי התקיפה בדרום דמשק // צילום: אי.אף.פי // נזקי התקיפה בדרום דמשק // צילום: אי.אף.פי

הלוויין חושף: מפקדה תת קרקעית ומחסן טילים הושמדו בסוריה

צילומי לוויין של חברת ISI חושפים נזק נרחב למתקן תת-קרקעי שהיה בבנייה בשדה התעופה בדמשק, ומחסן טילים שנפגע סמוך לתדמור

חברת המודיעין הלווייני Imagesat International חשפה היום (חמישי) את נזקיהן של שתי תקיפות המיוחסות לישראל בשטחה של סוריה והעריכה כי היעדים שהותקפו הם מפקדה תת קרקעית של כוח קודס של משמרות המהפכה בבסיס חיל האוויר מאזה בדרום דמשק ומחסן אמצעי לחימה מתקדמים בעיירה אל שוכנה, סמוך לעיר תדמור. 

על פי הערכת החברה, האתר הראשון שהותקף, ב-20 לאפריל, היה מחסן אמצעי לחימה מתקדמים של מיליציות הנאמנות לאיראן בעיירה אל שוחנה, הנמצאת לא רחוק מהעיר תדמור במדבר במזרח המדינה. המחסן נפגע והושמד באופן חלקי. 

כלי התקשורת הנאמנים למשטר טענו כי הטילים הישראלים יורטו והתקיפה נכשלה. על פי דיווח של המרכז הסורי לזכויות אדם, הטילים נורו לעבר מטרות של מליציות פרו איראניות שמוצבות סמוך לעיר, ובשלב זה לא ידוע על נפגעים באירוע.











המתקפה השנייה שציינה חברת ISI התרחשה ביום שני האחרון מדרום לדמשק, בבסיס חיל האוויר הסורי "מאזה" בחלקה הדרומי של הבירה הסורית. על פי צילומי הלוויין שהציגה החברה נראה כי האתר שהותקף היה מבנה תת קרקעי שנבנה בסמוך למפקדה של כוח קודס, הזרוע הבינלאומית של משמרות המהפכה האיראניים, שהותקפה בשנה שעברה. 
ייעודו של המתקן התת קרקעי שהושמד לא ברורה, אך ייתכן כי מדובר במפקדה חדשה עבור אנשי הארגון, שתספק להם הגנה מפני תקיפות אוויריות עתידיות. גם בתקיפה הזו, כלי התקשורת השונים בסוריה תיארו מתקפה בעלת אופי שונה מאוד. בעוד כלי התקשורת המזוהים עם המשטר טענו כי מתקפה אווירית נהדפה וריסים פגעו בשכונות אזרחיות, כלי התקשורת המזוהים עם המורדים דיווחו כי שיירת משאיות מאיראן הושמדה. כלי תקשורת בעולם הערבי דיווחו כי יעד התקיפה היה אישיות איראנית בכירה. 



טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...