"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכת ארבה חמורה באפריקה ואסיה

נחילי הארבה חזרו במספרים חסרי תקדים במזרח אפריקה ובפקיסטן • השילוב של הנזק לחקלאות והמשבר הכלכלי שנגרם מהקורונה עלול לגרום לרעב כבד

,עודכן
אישה מנסה לגרש ארבה משדה בקניה // צילום: איי.פי // אישה מנסה לגרש ארבה משדה בקניה // צילום: איי.פי

השמים נצבעו בשחור באתיופיה, סומליה וקניה, כשעשרות מיליוני חגבי ארבה, תוצאה של גשמים עזים בצפון מזרחה של יבשת אפריקה, הקימו לחיים נחילים חסרי תקדים בגודלם שמאמיים על החקלאות במדינות, בהן ביטחון תזונתי שאיננו מובן מאליו.

באתיופיה וקניה כבר דווח על נזק כבד ליבולים באזור הבקע הסורי אפריקני. גשמים כבדים שממשיכים לרדת מקניה ודרומית לאוגנדה מספקים שפע מזון טרי לחרקים המקדמים ואדמה רכה להמשיך ולהטיל בה ביצים.

"זה מרוץ נגד הזמן למנוע מהחגבים להתרבות ולייצר נחילים חדשים", מסביר חמיסי וויליאמס, בכיר בארגון המזון והחקלאות העולמי בקניה. "אם החרקים יצליחו להתרבות אנחנו מדברים על מגפה בממדים שאפריקה לא ראתה בעשורים האחרונים", הוא מזהיר.

בינתיים החלו החרקים המעופפים להתקדם לעבר אוגנדה וקיים חשש כי יגיעו גם לרואנדה, בורונדי וקונגו, עוד מדינות שתשתית המזון בהם רעועה.



חקלאי פקיסטני אוחז בחגבי ארבה // צילום: איי.פי
חקלאי פקיסטני אוחז בחגבי ארבה // צילום: איי.פי

גם באסיה, גשמים כבדים באזור הגבול בין פקיסטן לאיראן מכת ארבה עושה שמות ביבולים חקלאיים. מיליוני חגבים יצרו נחילים ונעים ברחבי חבל בלוצ'יסטן.

מאולבי סאטאר, חקלאי מקומי מספר כי: "החגבים התחילו להתקבץ ולאכול את הצמחיה שפרחה בזכות הגשמים הכבדים. כעת, כשהם מתרבים ומכלים את הצמחיה בין הכפרים, הם נעים בהדרגה לעבר השדות שלנו". במדינה חוששים שמשבר בחבל בלוצ'יסטן יחזק את הבדלנים בחבל, שמנהלים מלחמת חורמה בשלטונה של אסלמאבד. גם באיראן חוששים מהתפשטות החגבים לשטחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר