"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מספר המתים מקורונה חצה את רף ה-2 מיליון בני אדם

כשנה לאחר פרוץ המגפה, נרשמה נקודת ציון נוספת • ההערכות: הנתונים האמיתיים גבוהים יותר • מזכ"ל האו"ם: "המדע הצליח אך הסולידריות נכשלה"

,עודכן
נקודת ציון עגומה // צילום: איי.פי // נקודת ציון עגומה

הקורונה בעולם:לפי נתוני אוניברסיטת ג'ון הופקינס בארצות הברית, נרשמה הערב (שישי) נקודת ציון עגומה כאשר מספר הקורבנות חצה את רף שני מיליון בני אדם.

כל זה קורה כמעט שנה מאז אובחן המקרה הראשון בעיר ווהאן שבסין, כשבמקבילמבצעי החיסוניםנמשכים ברחבי העולם. מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרס, הגיב לבשורה ואמר במהלך מסיבת עיתונאים: "חשוב לזכור שמאחורי כל המספר הנורא מסתתרים שמות ופנים". לדבריו, המספרים עלו בעקבות "היעדר שיתוף פעולה עולמי. המדע הצליח, אבל הסולידריות נכשלה".

במקביל, בעוד שהספירה מבוססת על נתונים שסופקו על ידיגורמים ממשלתייםברחבי העולם, ההערכות הן כי המספרים האמיתיים גבוהים הרבה יותר בגלל בדיקות לקויות ורישום לא מדויק, בעיקר בחודשים הראשונים להתפרצות הנגיף.

בתוך כך, ראש האיחוד האירופי, אורסולה פון דר ליין, הודיעה היום כי היא מגבה את הרעיון של חלוקת תעודות למתחסנים. "זוהי חובה רפואית להחזיק באישור", אמרה במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה בליסבון. עוד הוסיפה כי "מדובר בסוגיה שיש לדון בה להחליט עליהברמה היבשתית".

נקודת ציון עגומה // צילום: איי.פי
נקודת ציון עגומה // צילום: איי.פי

בסין, המדינה שבה התפרץ הנגיף, דיווחו רשויות הבריאות המקומיות על 144 מקרים קורונה חדשים שאובחנו במהלך היממה האחרונה, שיא מאז חודש מרץ 2020. הנתונים הובילו את הממשלה להודיע על כניסתם לסגר של כ-28 מילון אזרחים בצפון מזרח המדינה, מחששלהתפרצות מחודשת.

בבריטניה, הודיע הערב ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, על סגירת כל הגבולות החל מיום שני הקרוב, זאת כצעד מניעתי להגעת מקרים נוספים על ידי תיירים או אזרחים ששבו ממדינות אחרות. במקביל אובחנו במדינה מעל ל-55 אלףמקרים חדשיםביממה החולפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר