"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טראמפ: ביקשתי מפוטין להפסיק לתקוף את קייב - הוא הסכים
לפי דברי נשיא ארה"ב, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הסכים לבקשתו לא לתקוף ערים אוקראיניות שונות במשך שבוע - זאת על רקע גל קור קיצוני שפוקד את אוקראינה, שתשתיות האנרגיה שלה נפגעו קשות בהתקפות רוסיות ומיליונים מתושביה נותרו ללא חשמל וחימום
פוטין וטראמפ. צילום: אי.אף.פי

טראמפ: ביקשתי מפוטין להפסיק לתקוף את קייב - הוא הסכים

לפי דברי נשיא ארה"ב, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הסכים לבקשתו לא לתקוף ערים אוקראיניות שונות במשך שבוע - זאת על רקע גל קור קיצוני שפוקד את אוקראינה, שתשתיות האנרגיה שלה נפגעו קשות בהתקפות רוסיות ומיליונים מתושביה נותרו ללא חשמל וחימום

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ אמר אתמול (חמישי) כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הסכים לבקשתו האישית להפסיק לתקוף את קייב וערים אוקראיניות נוספות במשך שבוע - זאת על רקע גל קור קיצוני שפוקד את אוקראינה, שתשתיות האנרגיה שלה נפגעו קשות בהתקפות רוסיות ומיליונים מתושביה נותרו ללא חשמל וחימום.

״הם מעולם לא חוו קור כזה. וביקשתי אישית מהנשיא פוטין לא לירות לעבר קייב והערים השונות במשך שבוע. והוא הסכים לכך, ואני חייב לומר לכם, זה היה מאוד נחמד״, אמר טראמפ בישיבת הקבינט שלו.

אוקראינה%3A ילדה מחולצת מבניין מגורים שנפגע בתקיפה רוסית (ארכיון) %2F%2F רשתות חברתיות

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר בתגובה כי הוא מצפה שההסכם ייושם. ״הצוותים שלנו דנו בכך באיחוד האמירויות. אנו מצפים שההסכמות ייושמו״, כתב ב-X. ״צעדי הרגעה תורמים להתקדמות אמיתית לקראת סיום המלחמה״. בסרטון שפרסם הודה זלנסקי לאמריקנים על היוזמה ואמר: ״נראה מה המצב האמיתי בימים ובלילות הקרובים״.

המתקפות הרוסיות על תשתיות האנרגיה האוקראיניות בחודש האחרון הותירו כמיליון בני אדם ללא חשמל וכ-6,000 בנייני מגורים ללא חימום. לאחר שבועות של תיקונים, כ-700 בניינים עדיין נותרו ללא חימום, ו-610 אלף משקי בית באזור קייב עדיין ללא חשמל, כך על פי שר האנרגיה האוקראיני דניס שמיהל.

בתחילת השבוע הבא צפוי להכות באוקראינה גל קור קיצוני, עם טמפרטורות שיגיעו עד מינוס 30 מעלות. שירות החירום הלאומי האוקראיני אמר אתמול כי הירידה החדה בטמפרטורות תחל ב-1 בפברואר ותשפיע על כל האזורים למעט דרום אוקראינה, וצפויה להתמתן רק ב-4 בפברואר.

בניין הרוס מתקיפה רוסית, מחוז דונצק. אוקראינה. אוקטובר 2025., צילום: אי.פי

חבר הפרלמנט האוקראיני אנדריי גרוס, יו״ר ועדת האנרגיה, אמר ביום רביעי כי שלושת השבועות הקרובים יהיו קשים במיוחד עבור האוקראינים בשל הטמפרטורות הנמוכות ותשתיות האנרגיה הפגועות. ״החדשות הרעות הן שאכן יהיו גלי כפור וזה יהיה קשה״, אמר לטלוויזיה הלאומית. ״החדשות הטובות הן שצריך להחזיק מעמד שלושה שבועות, ואז יהיה יותר קל״.

נשיא אוקראינה זלנסקי אמר החודש כי מערכת האנרגיה הפגועה של אוקראינה מספקת רק 60% מצורכי החשמל של המדינה בחורף הזה. מנכ״ל DTEK, יצרנית החשמל הפרטית הגדולה באוקראינה, אמר לרויטרס בשבוע שעבר כי אוקראינה מתקרבת ל״קטסטרופה הומניטרית״ בשל הנזק למערכות האנרגיה שלה, וקרא להפסקת אש בהתקפות על תשתיות אנרגיה.

בינתיים, מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו אמר ביום רביעי בעדות בוועדת יחסי החוץ של הסנאט כי יש עבודה אקטיבית לגשר על סוגיית השליטה במחוז דונצק במסגרת השיחות בתיווך אמריקני לסיום המלחמה. רוביו תיאר את המחלוקת כסוגיה מרכזית שנותרה ושהיא ״קשה מאוד״ לפתרון.

רוביו אמר כי ייתכן שנציגים אמריקנים יצטרפו לסבב השיחות הבא, אך ללא שליחי הנשיא טראמפ סטיב ויטקוף וג׳ארד קושנר שהשתתפו בסבב הקודם באבו דאבי בסוף השבוע שעבר. השיחות האחרונות שנערכו באיחוד האמירויות כללו באופן חריג מפגש פנים אל פנים בין נציגים אוקראינים ורוסים.

רוביו נשאל גם אם סוכמו ערבויות ביטחוניות לאוקראינה. ״אני חושב שמצדנו הן מוסכמות. כמובן שיש כאן דינמיקה רוסית, וכל ערבויות ביטחוניות ייכנסו לתוקף רק אחרי סיום הסכסוך״, השיב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...