"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מה רע בילד עם תסמונת דאון"?

בריטניה: אם לילדה עם תסמונת דאון נכנסה להריון ומסרבת לבצע בדיקה לעובר • אמרה כי תשמח לילד נוסף במצב של בתה • "זה פוגע, אני אוהבת את בתי"

,עודכן
בדיקת אולטרסאונד, צילום: GettyImages

אמה, אישה בריטית בהריון לה יש ילדה עם תסמונת דאון, יצאה בהאשמות נגד רופאים המפעילים לחץ לבצע הפלות לעוברים הסובלים מתסמונת דאון, וכדי להתחמק מלחץ שכזה, הבהירה כי היא מסרבת לבצע אולטרסאונד לילד שלה שהיא נושאת בבטנה.

מאז שרופאיה של האם גילו שבתה סקרלטסובלת מתסמונת דאון, הם מפצירים בה לבצע בדיקת אולטרסאונד שעלולה להוביל אותם להמליץ לה לבצע הפלה. תוצאות הבדיקה מדויקות ב-99% מהמקרים ומובילות תשע מתוך עשר נשים לבצע הפלה במקרה שהיא חיובית, כמובן בהמלצת הרופאים.

אמה מתרעמת על הפעלת הלחץ לטענתה מצד הרופאים לבצע את הבדיקה ויותר מכך על ההמלצה להפיל את הילד במקרה והתוצאה חיובית. לדבריה, "זה פוגע, אני אוהבת את בתי וחושבת שהיא מדהימה", אמרה האם בראיון ל-BBC. "למה שלא ארצה ילד נוסף שיהיה כמוה"?, הוסיפה בגאווה.

"בתי מדהימה" // צילום (אילוסטרציה): GettyImages
"בתי מדהימה" // צילום (אילוסטרציה): GettyImages

"בתי מדהימה" // צילום (אילוסטרציה): GettyImages

"זה לגמרי נובע מאי הבנה של מה זה להיות הורה לילד עם תסמונת דאון", אמרה האם. גם לאחר מספר שיחות עם רופאים סירבה אמה לבצע לעוברבדיקת אולטרסאונדואף ביקשה שלא יפנו אליה יותר בנושא, אך לטענתה הרופאים עדיין פונים אליה ודוחקים בה לבצע אותה.

"אני לא מבינה במה כבר תעזור לי הבדיקה. אני יודעת כל מה שצריך על הנושא, כאם לילדה עם תסמונת דאון, והבדיקה לא תחדש לי דבר", ציינה אמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר