"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דנמרק אסרה לבישת בורקה

המדינה הסקנדינבית תהיה המדינה ה-5 באירופה שתאסור לעטות פריט שמכסה את הפנים, מהלך המשפיע בעיקר על נשים מוסלמיות • כיסוי ראש לנשים יהודיות לא כלול בהצעת החוק

,עודכן
ייאלצו להראות את פניהם בציבור החל מה-1 באוגוסט // צילום: אי.פי

סובלנות אירופית?דנמרק הצביעה היום (חמישי) עלאיסור חבישת הניקאב והבורקה, ותהיה המדינה האירופית החמישית שהעבירה הצעת חוק שכזאת.

הצעת החוק עברה ברוב של 75-30 והובאה אלהפרלמנטבידי ממשלת הקואליציה המרכז-ימנית. לפי החוק, האיסור הטכני יהיה על שימוש בכל פיסת בד או לבוש שיסתיר את הפנים ללא "מטרה מוגדרת", כגון מזג אוויר קר או הצורך להישמע לחוק במקרים של חבישת קסדה על אופנוע, למשל.

מדינאים בכירים התעקשו כי החוק אינו שם למטרה אף קבוצה דתית ספציפית, אך למעשה נהיה נפוץ בשם "איסור הבורקה". צעיפים, טורבנים וכיסויי ראש של נשים יהודיות לא יושפעו מהחוק החדש.

שר המשפטים הדני, סורן פפי פולסן, אמר כי המשטרה תיאלץ להפעיל שיקול דעת בבואה לאכוף את החוק, שייכנס לתוקפו ב-1 באוגוסט. הקנס על עבירה ראשונה יהיה בשווי אלף קרונר (118 יורו), וקנסות מצטברים עלולים להגיע עד לגובה של 10 אלף קרונר (1,180 יורו), או מאסר עד ל-6 חודשים.

בנוסף, מי שיכפה באלימות או באיומים על אדם אחר ללבוש פריט לכיסוי הפנים, יחטוף קנס או מאסר עד שנתיים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר