החל מחודש הבא: חובת לוחיות זיהוי לקורקינטים ואופניים חשמליים

עיריית תל אביב משיקה קמפיין הסברה ומגבירה את האכיפה בעזרת מצלמות ופקחים חדשים • כל בעלי הכלים החשמליים יידרשו לרשום את כלי הרכיבה באתר משרד התחבורה

עיריית תל אביב יוצאת למאבק נגד כלי הרכיבה החשמליים המסכנים את הציבור. צילום: עיריית תל אביב יפו

עיריית תל אביב-יפו הכריזה כי החל מה-1 באוגוסט 2024, כל בעלי הקורקינטים והאופניים החשמליים יחויבו להתקין לוחיות זיהוי על כליהם. מי שלא יציית לחוק החדש צפוי לקנסות והחרמת הכלי.

המהלך החדש כולל מספר צעדים משמעותיים:

  1. רישום חובה: כל בעלי הכלים החשמליים יידרשו לרשום את כלי הרכיבה שלהם באתר משרד התחבורה.
  2. קמפיין הסברה: העירייה תדביק מדבקות רצפה גדולות על שבילי אופניים מרכזיים עם הכיתוב "רק עם לוחית, הרכיבה חוקית".
  3. הגברת האכיפה: משטרת ישראל ופקחי העירייה יאכפו את החוק החדש, תוך שימוש בעשרות מצלמות ברחבי העיר ותגבור של 50 פקחים חדשים.
העירייה תחלק קנסות ותגביר את האכיפה, צילום: עיריית תל אביב יפו

נתונים מעודדים מראים כי כבר עתה ישנה ירידה במספר תאונות הדרכים בעיר. בשנת 2023 נרשמו 16 הרוגים בתאונות דרכים, לעומת 21 ב-2018, ו-171 פצועים קשה, לעומת 203 ב-2018.

תל אביב-יפו מקווה להמשיך במגמת הירידה בתאונות ולהפוך את רחובותיה לבטוחים יותר לכל משתמשי הדרך.

המאבק על הבטיחות בדרכים היא בראש סדר העדיפויות העירוני", חולדאי, צילום: יהושע יוסף

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "הנה זה קורה – החל ב-1 באוגוסט בעלי כלים חשמליים יחויבו לפי חוק להנפיק לוחית זיהוי. המאבק על הבטיחות בדרכים ובטיחות כלל משתמשי הדרך, בראשם הולכות והולכי הרגיל – היא בראש סדר העדיפויות העירוני".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר