עיריית תל אביב-יפו הכריזה כי החל מה-1 באוגוסט 2024, כל בעלי הקורקינטים והאופניים החשמליים יחויבו להתקין לוחיות זיהוי על כליהם. מי שלא יציית לחוק החדש צפוי לקנסות והחרמת הכלי.
המהלך החדש כולל מספר צעדים משמעותיים:
- רישום חובה: כל בעלי הכלים החשמליים יידרשו לרשום את כלי הרכיבה שלהם באתר משרד התחבורה.
- קמפיין הסברה: העירייה תדביק מדבקות רצפה גדולות על שבילי אופניים מרכזיים עם הכיתוב "רק עם לוחית, הרכיבה חוקית".
- הגברת האכיפה: משטרת ישראל ופקחי העירייה יאכפו את החוק החדש, תוך שימוש בעשרות מצלמות ברחבי העיר ותגבור של 50 פקחים חדשים.
נתונים מעודדים מראים כי כבר עתה ישנה ירידה במספר תאונות הדרכים בעיר. בשנת 2023 נרשמו 16 הרוגים בתאונות דרכים, לעומת 21 ב-2018, ו-171 פצועים קשה, לעומת 203 ב-2018.
תל אביב-יפו מקווה להמשיך במגמת הירידה בתאונות ולהפוך את רחובותיה לבטוחים יותר לכל משתמשי הדרך.
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "הנה זה קורה – החל ב-1 באוגוסט בעלי כלים חשמליים יחויבו לפי חוק להנפיק לוחית זיהוי. המאבק על הבטיחות בדרכים ובטיחות כלל משתמשי הדרך, בראשם הולכות והולכי הרגיל – היא בראש סדר העדיפויות העירוני".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
