"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו בדיון בכנסת: "עידית סילמן שבה הביתה"

יו"ר האופוזיציה קרא לח"כים נוספים בקואליציה להצטרף לסילמן ולפרוש: "אתם יכולים לקנות את עולמכם בהחלטה אחת שתציל את מדינת ישראל ממשלת החולשה"

,עודכן
0השמעה

נתניהו מתייחס לפרישת סילמן מהקואליציה: "עידית שבה הביתה - לימין האמיתי" // צילום: ערוץ הכנסת

למרות פגרת הכנסת שמתקיימת בימים אלה וצפויה להסתיים בתחילת מאי, חברי הכנסת התכנסו היום (רביעי) לדיון חירום סוער במיוחד בנושא גל הטרור, וזאת על רקעהודעת ח"כ סילמןשהכריזה על פרישה מהקואליציה.

בישיבה עמדו על סדר יומה של הכנסת הצעות לסדר היום בנושאים הבאים: "גל טרור רצחני שוטף את רחובות ישראל והממשלה לא עושה דבר", "קביעת רף ענישת מינימום לעבירות הקשורות בנשק בלתי חוקי", "החלטות הממשלה בנוגע לנגב ומימושן" ו"החלטות הממשלה הצפויות בנוגע ליישוב חומש". בעקבות פרישתה של עידית סילמן מהקואליציה – הדיון צפוי להתפתח.

יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו התייחס בפתח דבריו לדרמה הפוליטיתבנאום בכנסת: "מברכים את סילמן על קבלת ההחלטה הנכונה. עידית שבה הביתה לימין האמיתי ולמחנה הלאומי".

"יש היום בישראל ממשלה חלשה ורופסת. ימיה ספורים. אני קורא מכאן לחברות וחברים נוספים בקואליציה שליבם במקום הנכון: אנחנו מחכים לכם. נקבל אתכם בכבוד ובהערכה. אתם יכולים לקנות את עולמכם בהחלטה אחת שתציל את מדינת ישראל ממשלת החולשה. קבלו את ההחלטה הנכונה הזאת עוד היום".

"נקים ממשלה שתנצח את הטרור, תבלום את הגרעין האיראני, תוריד את המיסים שהממשלה הזאת העלתה, תילחם בפשיעה ובאלימות ביישובים הערביים, ותדאג לשלב את כל אזרחי ישראל בסיפור ההצלחה הישראלי".

השר הנדל תקף את האופוזיציה: לא שכחנו מה היה ב"שומר החומות"

שר התקשורת יועז הנדל התייחס לטענות של חברי האופוזיציה לגבי רפיסות הממשלה בכל הנוגע לגל הטרור הרצחני, ותקף בחזרה: "הפקרתם את הגדר, וכולנו ידענו על הנשק הבלתי חוקי (במגזר הערבי), ואתם לא עשיתם כלום".

השר הנדל בדיון החירום בכנסת: "זה יום החג שלכם?" // צילום: ערוץ הנכסת

עוד אמר הנדל: "על מה אתם עולצים וחוגגים? האם בזרם החרד"לי מגדירים את היום הזה כיום חג שלא היה כדוגמתו? ברגע משבר כל אחד צריך לתרום מיכולתו. שלושה פיגועי טרור רצחניים היו לאחרונה. מה עשיתם במקום לתת גיבוי? איפה האחריות שלכם כאופוזיציה? לא עשיתם כלום. בכל 12 שנות שלטונכם לא עשיתם דבר והגענו למצב הזה בגלל שלא עשיתם כלום. כישלון נחרץ של מדיניות של לא לעשות כלום. אני רואה את הגנרל בן גביר נותן עצות לימ"מ ורואה את הגנרל רוטמן, מש"ק הדת, נותן עצות איך להילחם בטרור. אנחנו עולצים כשהמדינה מנצחת ולא צריך לחזק טריק פוליטי".

ח"כ דודי אמסלם צעק לעברו קריאות באמצע דבריו, והנדל החזיר: "אתה מפיץ שקרים".

ח"כ שלמה קרעי מהליכוד, אמר: "זהו יום היסטורי לעם ישראל. יום נפילתה של הממשלה האנטי יהודית והאנטי ציונית המסוכנת ביותר שקמה במדינת ישראל. בנט, על כך שנתת יד לפגוע בשורשי היהדות, שזלזלת במאבק של חה"כ סילמן על הזהות היהודית, לא תהיה לך תקומה".

הדיונים במליאת הכנסת מגיעים לאחר פניות של חברי הכנסת שלמה קרעי ויואב גלנט בימים האחרונים, שלפי סעיף 21(א) לתקנון הכנסת רשאים 25 חברי כנסת לדרוש את כינוסה של הכנסת לדיון בשני נושאים בתקופת הפגרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר