אוחנה ולפיד | צילום: אפרת אשל, אורן בן חקון, AP

לפיד: "אוחנה צריך להיחקר ראשון", הח"כ מהליכוד תקף: "דחליל חליפי נבוב שכמוך"

חילופי האשמות בין שר החוץ לחבר הכנסת אמיר אוחנה, לאחר ההחלטה על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית • "איש אינו חסין מבדיקה וחקירה", אמר לפיד • אוחנה זעם: "בוא נלך שנינו לפוליגרף: אני על NSO, ואתה על השיחות עם נוני"

סערה גדולה בפרשת NSO: חילופי האשמות בין חברי הכנסת בממשלה לאחר החלטתו היום (שני) של השר לביטחון הפנים עמר בר-לב על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית. שר החוץ יאיר לפיד אמר היום בפתח ישיבת הסיעה כי "הנחקר הראשון של ועדת החקירה צריך להיות אמיר אוחנה", מה שעורר סערה מצד חבר הכנסת מהליכוד שהגיב: "אין לי מה להסתיר".

מוקדם יותר, בר-לב הודיע כי תוקם ועדת בדיקה ממשלתית, שתחקור את נושא החשד להאזנות הסתר והפגיעה בזכויות האזרחים. החלטתו מגיעה לאחר הפרסומים שלפיהם המשטרה עשתה שימוש נרחב בתוכנת פגסוס של חברת NSO, לצורך מעקבים אחר אזרחים - ובהם עיתונאים, מנכ"לים של משרדי ממשלה ואנשי עסקים. 

בין היתר, בר-לב שלח רמזים למעורבות נתניהו: "שיהיה ברור, הוועדה, ממשלתית או ממלכתית, תחקור לא רק את מה שפורסם, אלא גם את מה שעדיין לא פורסם. נבדוק אם גורמים פוליטיים עמדו מאחורי הפריצה לטלפונים של גנץ, של סער ושל פוליטיקאים נוספים. האירוע עוד בתחילתו ובסופו נגיע לחקר האמת. נבער את השחיתות ונשמור על הדמוקרטיה. זו התחייבות".

גורם בליכוד בתגובה לבר לב: "ספין שקרי, לליכוד אין שום קשר לפריצה לטלפון של גנץ שנעשתה לטענת שב״כ על ידי גורמים איראניים".

השר עמר בר-לב, צילום: אורן בן חקון

"פרשה חמורה שמעיבה על הדמוקרטיה הישראלית"

לאחר החלטתו של בר-לב, שר החוץ ורה"מ החליפי, יאיר לפיד, אמר בפתח ישיבת הסיעה: "אני רוצה להגיד כאן משהו פחות פופולרי, או פחות פופוליסטי לגבי פרשת פגסוס ומשטרת ישראל: אם המשטרה תתפרק רק הפושעים ישמחו. בזמן שאנחנו יושבים כאן, אלפי שוטרים בכל הארץ מגינים על חיינו, על רכושנו ועל ביטחון ישראל. אין לנו עוד משטרה ואנחנו צריכים לשמור עליה".

עוד אמר: "יחד עם זאת, שומרי החוק צריכים להיות האנשים שמקפידים על החוק יותר מכולם. איש אינו חסין מבדיקה וחקירה. זו פרשה חמורה שמעיבה על הדמוקרטיה הישראלית. צריך עוד השבוע להחליט על הקמת ועדת חקירה. ממלכתית או ממשלתית, שתחקור את הפרשה באופן עצמאי ובלתי תלוי. זה הצעד הנכון לעשות, ואסור להתעכב אפילו רגע אחד נוסף. אני רוצה להדגיש עוד דבר מול כל הספינים: הנחקר הראשון של ועדת החקירה צריך להיות אמיר אוחנה. יש דבר כזה אחריות מיניסטריאלית. זה קרה במשמרת שלהם. הם צריכים לתת תשובות לציבור".

דבריו של לפיד צרמו באוזניו של חבר הכנסת והשר לביטחון הפנים לשעבר, שצייץ בתגובה: "דחליל חליפי נבוב שכמוך, אין לי שום בעיה להיות הראשון שיעמוד לחקירה, כי אין לי מה להסתיר. לא מאמין? בוא נלך שנינו לפוליגרף: אני על NSO, ואתה על השיחות עם נוני שהשחרת ביומן כדי שלא יתגלו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...