ועדת החוקה של הליכוד אישרה את הצעת נתניהו - רה"מ יזכה ל-8 שיריונים

ועדת החוקה של המפלגה התכנסה היום במלון "קינג דיוויד" בירושלים ואישרה את הצעת חיים כץ • מסתמן כי התאריך בו יתקיימו הפריימריז יידחה ל-18 באוגוסט במקום ה-4 באוגוסט • עימותים נרשמו בישיבה בין רה"מ לח"כ דוד ביטן, שהטיח בנתניהו: "אנשיך צריכים להתבייש, הגנתי עליך בגופי"

נערכים לפריימריז? הסיבה המפתיעה לפניית הפרסה של נתניהו

ועדת החוקה של הליכוד אישרה ברוב קולות את הצעת השר חיים כץ - הכוללת שמונה שריונים בתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, לקראת הפריימריז לבחירות שייערכו ב-27 באוקטובר.

בישיבה שנערכה בראשות יו"ר מרכז הליכוד, יו"ר ועדת החוקה, השר חיים כץ ובמעמד יו"ר התנועה וראש הממשלה בנימין נתניהו הסתיימה הערב (שני). בישיבה הוצגו ודנו הצעות שונות להוראת השעה לשינוי שיטת הפריימריז, מחוזות ושריונים. בין היתר עלתה הצעה להסמיך את ראש הממשלה לשנות במידת הצורך את המחוזות והשריונים בהתאמה ממקום 29 עד 33. כאמור, הצעתו של השר כץ עברה ברוב קולות.

ח"כ דוד ביטן: "כל מי שגדל בליכוד, הוא ליכוד" // רשתות חברתיות

עימות בין נתניהו לביטן

במהלך הישיבה נרשם עימות בין נתניהו לדוד ביטן. ראש הממשלה נתניהו קרא לעבר ביטן: "אתה מוזמן להתמודד נראה כמה מנדטים תביא".

ח״כ ביטן השיב לרה"מ ואמר: "אני ראיתי שהדלפתם תוך כדי ישיבה. אנשיך צריכים להתבייש על ההדלפות האלה. אני הגנתי עליך בגופי, ממשיך להגן על הליכוד יחד עם חברי התנועה אתה צריך להתבייש שאתה מדליף נגדי תוך כדי ישיבה. ועדת חוקה לא קובעת - מי שקובע זה המרכז. ההחלטה תגיע למרכז לא נאפשר חיסול פוליטי של חברי כנסת מצוינים. נשמור על הליכוד ועל עתיד התנועה".

לבסוף, במחאה על דבריו של נתניהו , נטש ביטן נטש את ישיבת ועדת החוקה לפני ההצבעה על מספר השיריונים.

המתח במפלגת הליכוד

בתגובה לאישור ההצעה, פרסם ראש העיר לוד יאיר רביבו ציוץ בחשבון ה-X שלו בו כתב: "מחוז אתי, מחוז קטי, וכולנו פתי". 

שיא המתח הפנימי במפלגה הגיע ביממה האחרונה - אז, ח"כ דוד ביטן מבין שפניו של נתניהו שוב לפריימריז ומניח על שולחן הוועדה הצעה נגדית לשישה שריונים בחמישים מקומות ופריימריז, כפי שפורסם לראשונה ב"היום". הסיבה: אחרי שנתניהו הראה שפניו לוועדה מסדרת - חברי כנסת ושרים הפסיקו את עבודת הכנסים שלקראת פריימריז וחיכו לסידור העבודה של נתניהו בנוחות.

בתוך כך, מסתמן כי התאריך בו יתקיימו הפריימריז יידחה ל-18 באוגוסט במקום ה-4 באוגוסט. 

ברגע שבסוף השבוע נתניהו שוב שינה את דעתו לכיוון פריימריז ושמונה שיריונים הבינו שרים וחברי כנסת רבים, ובתוכם ביטן, שבמתכונת הזו הסיכויים שלהם להיבחר קלושים. לכן החליט ביטן ללחוץ את נתניהו שוב חזרה למתכונת של ועדה מסדרת, שריונים ובחירות במחוזות בלבד באמצעות הצעה נגדית מופרכת.

דוד ביטן ובנימין נתניהו, צילום: יונתן זינדל/פלאש90

כרגע, הלחץ בשיאו שכן נוסחת ארגון הרשימה עוד לא נקבעה בעוד הפריימריז אם יהיו הולכים ומתקרבים. נתניהו דחה אתמול בלילה ברגע האחרון את ועדת חוקה, בשל הלחץ שהפעיל נגדו דוד ביטן - ויצטרך להציג לוועדה שתתכנס גם היום באיחור נוסף את הצעתו, אלא אם ישלוף תירוץ ביטחוני כדי להשיג דחייה נוספת.

מה שבטוח הוא ששרים רבים בליכוד החליטו להפסיק לחכות להחלטת נתניהו וצפויים להתחיל לעבוד בכל הכוח כדי לשמר את מעמדם ברשימה עם תלות בנתניהו, או בלעדיו. ח"כ טלי גוטליב חשפה הבוקר רק מעט מהמתרחש מאחורי הקלעים:

"תנחומיי לשרים שמפחדים מפריימריז!", כתבה ח"כ טלי גוטליב בחשבון X שלה. "ועוד יותר תנחומיי לנואשים ששולחים מסרונים מגורם אנונימי ׳up', ומפיצים פייק שלא היה מבייש את ערוצי השמאל ולפיו רה״מ לא אוהב את מאבקי לטובת פריימריז. ובכן, קישקוש שקרי ופתטי.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

"רה"מ כדעתי ממש מתעקש על פריימריז ושבעה שיריונים. חיים כץ מוכן לתת לרה״מ 10 שיריונים אך עומד על ועדה מסדרת (מעניין למה ולמי הוא דואג..) ומחזיק את רה״מ בגרון. גם יריב לוין וישראל כץ מתעקשים על ועדה מסדרת כיאה לפחדנים מתוצאות אמת בפריימריז. שמחתי להבהיר ולהזכיר שבוחרי הליכוד חכמים ונבונים, מוטב שתפסיקו ללעוג לאינטיליגנציה שלהם".

לשאלת "היום", האם הציעו לה לפרוש מהפריימריז תמורת ג׳וב, ענתה ח"כ גוטליב: "לא היו מעזים לעשות דבר כזה מולי". 

השר חיים כץ הציע כי שרים, סגני שרים וח"כים יוכלו להתמודד במחוזות ובמגזרים. הפריימריז יתקיימו ביום 17.8.2026, ההצבעה על הצעה זו תיערך ביום חמישי הקרוב, 16 ביולי, רה"מ יוכל לקדם ח"כים נבחרים ע"י הצרחה עם משוריין, באזורים יצביעו רק מתפקדי האזור, ההצבעה למועמדי הרשימה הארצית תתבצע על ידי סימון בעד 12 מועמדים בארצי ו-1 באזור. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר