"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גל אלימות נגד התקשורת? הקמפיין של השר באיילון ל"נפגעי ערוץ 12"

השר ניר ברקת משיק קמפיין דיגיטלי ושלטי חוצות הקורא לאזרחים ולחיילי מילואים שלטענתו נפגעו מפרסומי הערוץ לפנות ל"קרן דיבה 12" שהקים • הקרן תמומן לדבריו בסכום של שני מיליון שקלים מכיסו הפרטי לצורך סיוע משפטי

,עודכן
0השמעה
הקמפיין של השר ברקת נגד ערוץ 12. צילום: דוברות שר הכלכלה

על רקעהתקיפות האחרונות נגד גופי התקשורתהשר ניר ברקת יוצא בקמפיין חדש נגד חדשות 12, תחת הכותרת"נפגעי ערוץ 12 – יש לכם גב". במסגרת הקמפיין, שיעלה בשלטי חוצות וברשתות הדיגיטל, קורא ברקת לאזרחים, לוחמי צה"ל ואנשי מילואים שלטענתו נפגעו מפרסומי הערוץ להגיש בקשות סיוע משפטי באמצעות אתר ייעודי שהקים.

ניפוץ דלת הכניסה לחדשות 12| ללא קרדיט

המהלך מתבסס על "קרן דיבה 12" שהקים ברקת, שלדבריו נועדה לסייע במימון הליכים משפטיים נגד הערוץ בעקבות מה שהוא מגדיר כ"תביעות השתקה נגד אנשי ימין". לפי הודעתו, הקרן ממומנת מכיסו הפרטי בסכום של שני מיליון שקלים ומנוהלת על ידי ועדת הנהלה מקצועית.

ברקת טוען כי הקמת הקרן מגיעה בעקבות שורה של מאבקים משפטיים בין אנשי תקשורת מהימין לבין חדשות 12, ובהם תביעה שהגיש הערוץ נגד איש התקשורת אלי ציפורי, אשר לטענת הקרן נמחקה לאחרונה ללא חיוב כספי מצדו של ציפורי.

במסגרת הקמפיין החדש, מזמינה הקרן אזרחים ולוחמים להשאיר פרטים ולהגיש פנייה שתיבחן על ידי הנהלת הקרן, במטרה לקבל סיוע משפטי במקרים שלטענת ברקת מצדיקים זאת.

המהלך מצטרף למאבקו המתמשך של השר נגד חדשות 12. ברקת הגיש בעבר תביעת דיבה אישית בסך 12 מיליון שקלים נגד הערוץ בעקבות פרסום בעניינו, וכן הוא מעורב בתביעה נוספת יחד עם יו"ר הכנסת ושרים נוספים.

מלשכת השר נמסר כי מטרת הקמפיין היא "לייצר הרתעה אמיתית ולתת גב לאזרחים וללוחמים שנפגעו". מנגד, חדשות 12 טרם מסרו תגובה לדברים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר