ראש השב"כ לשעבר על הקלטות זיני: "השמיע בקולו ביקורת מדאיגה על מינויו"

יורם כהן, שמתמודד בבחירות במסגרת מפלגת ישר! אמר את הדברים על ההקלטות שבהן נשמע ראש השב"כ דוד זיני מדבר על היותו "נאמן לדרג הנבחר" • יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן: "מי שנכנס לתפקיד עם אג׳נדה פוליטית ומצהיר שתפקידו לשרת את השלטון ולא את המדינה, הוא סכנה לביטחון המדינה"

ראש השב"כ דוד זיני. צילום: משה שי

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן וראש השב"כ לשעבר יורם כהן תקפו היום (רביעי) בחריפות את ראש השב"כ דוד זיני, בעקבות הקלטות בלעדיות שנחשפו אמש ברשת i24, ובהן נשמע זיני מסביר כי הסכים לקבל את התפקיד מכיוון שהרגיש "כשיר יותר מרבים וטובים אחרים" להיות נאמן לדרג הנבחר.

הקלטות ראש השב"כ דוד זיני: "הדרג הנבחר לא באמת מסוגל לנהל, אנשים התבלבלו" // I24NEWS

בהקלטות תקף זיני גם את הדרג המקצועי ואת מערכת המשפט, וטען כי עורכי הדין הם בבחינת "כלי עזר" בלבד. גולן טען כי מדובר ב"אחת האמירות המסוכנות ביותר שנשמעו אי פעם" ממי שעמד בראש גוף ביטחוני, ואילו כהן ציין כי הנאמנות של ראש שירות ביטחוני צריכה להיות "קודם כל למדינת ישראל, חוקיה ואזרחיה".

יורם כהן וגדי איזנקוט. "התעלמות מדאיגה ממושגים קריטיים להצלחת ארגוני הביטחון", צילום: גדעון מרקוביץ

ראש השב"כ לשעבר יורם כהן, שמתמודד בבחירות במסגרת מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט, אמר על ההקלטות: "ראש השב״כ זיני השמיע בקולו הערב ביקורת חריפה ומדאיגה על המינוי שלו עצמו. לדבריו מונה לתפקיד ע״י נתניהו, בגין כישור בולט לעומת מועמדים אחרים - היותו 'נאמן לדרג הנבחר', זאת תוך התעלמות מדאיגה ממושגים קריטיים להצלחת ארגוני הביטחון שהם שמירה על הממלכתיות והחוק. הנאמנות היחידה של ראש גוף ביטחוני וכל נושא תפקיד ציבורי היא קודם כל למדינת ישראל, חוקיה ואזרחיה".

יו"ר הדמוקרטים וסגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן: "הוידוי המוקלט של זיני חושף את אחת האמירות המסוכנות ביותר שנשמעו אי פעם ממי שעמד בראש מערכת ביטחונית בישראל".

לדברי גולן, "ראש שב״כ אמור להיות נאמן אך ורק למדינת ישראל, לביטחונה ולחוק. נקודה. מי שנכנס לתפקיד עם אג׳נדה פוליטית ומצהיר שתפקידו לשרת את השלטון ולא את המדינה, הוא סכנה לביטחון המדינה. אנחנו בפתח מערכת בחירות. שירות ביטחון שמובל מתוך נאמנות לדרג הפוליטי ולא לחוק עלול להפוך מכלי שמגן על הדמוקרטיה לכלי שמשרת ממשלה שרוצה להיאחז בכוח בשלטון.

יאיר גולן בוועידת "ישראל היום", צילום: יוסי זליגר

"זה לא רק איום על טוהר הבחירות ועל אמון הציבור במוסדות המדינה - זה איום ביטחוני ממשי שעלול לפגוע ביציבות המדינה וביכולתה להתמודד עם איומים מבית ומחוץ. אני רוצה להיות ברור: כל מי שיתבלבל בין נאמנות למדינה לבין נאמנות לפוליטיקאים - לא יישאר אפילו יום אחד בתפקיד. שירותי הביטחון יחזרו לשרת את מדינת ישראל, ולא את מי שיושב במקרה בלשכת ראש הממשלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר