"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סמוטריץ' מביע אי אמון מוחלט בבכיר במשרד האוצר

שר האוצר אמר בישיבת סיעת הציונות הדתית כי "חוות הדעת של היועץ המשפטי על חוק יסוד לימוד תורה היא חובבנית וחסרת כל קשר למציאות"

,עודכן
0השמעה
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בוועידה השנתית של ישראל היום. צילום: יוסי זליגר

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', מביע אי אמון מוחלט באחד מבכירי משרדו. אחר הצהריים (שני) התייחס סמוטריץ' בישיבת הסיעה של הציונות הדתית לחוות הדעת שניפק המשרד אשר בראשו הוא עומד בסוגיית העלויות הכרוכות למשק בהעברת חוק יסוד לימוד תורה.

סמוטריץ' אמר: "חוות הדעת של האוצר בנושא חוק יסוד לימוד התורה חובבנית וחסרת כל קשר למציאות, היועץ המשפטי של המשרד שבראשו אני עומד חתם על חוות הדעת מאחורי גבי".

/אוניברסיטת רייכמן

בישיבת הסיעה הוא התייחס לסירוב הממשלה למלא אחר הוראות בג"ץ בכל הקשור להרכב הרשות השנייה: "ימים האחרונים אני שומע דיבורים וכותרות על משבר חוקתי. הגורם היחידי שמוביל למשבר חוקתי זו גלי בהרב מיארה. מאז הקמת הממשלה הנוכחית, היועצת המשפטית לממשלה שהודחה מתפקידה כדין, החליטה לפעול באופן מכוון וממוקד לסיכול הממשלה הנבחרת.

"היא פועלת בניגוד לחוק, באופן שמעורר חשש אמיתי להפרת אמונים ולשימוש בכח המשרה לרעה. היא מסכלת במזיד כל מינוי ומהלך של המחנה הלאומי, כאשר המטרה שלה היא אחת - לזרוע כאוס במדינה ולהצר את צעדי ממשלת הימין הנבחרת.

"זו הסיבה שהיא רדפה לשווא את ראש השב״כ ואת ראש המוסד - ללא שום ביסוס. בזמן שהיא מפריעה לעבודתם החוקית של נבחרי ציבור היא מגנה על חברתה הפצ״רית שהודתה שעברה על החוק והתירה למרבה החרפה את דמם של לוחמי צה״ל".

נגיד בנק ישראל הגיב באשר לחוק יסוד לימוד התורה: "ברמה הכלכלית, גברים חרדים משתתפים בשוק העבודה בצורה נמוכה מאוד, ואנחנו צריכים אותם עם מיומנויות טובות. יש לזה משמעות כלכלית מאוד גדולה.

"נושא גיוס החרדים הוא קריטי", הוסיף. "אנחנו יודעים שמערכת הביטחון מצביעה על הצרכים שלה נתנו מספרים שלפיהם משמעות גיוס של 7,500 חרדים לצבא היא 0.5% תוצר. אנחנו יודעים שיש לזה משמעותיות כלכליות אדירות, ויש סיכוי שאם נראה אותם יותר מגוייסים - הם גם יגיעו עם מיומנויות מסויימות לשוק העבודה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר