נפתלי בנט בוועידה השנתית של ישראל היום. צילום: אורן בן חקון

בנט: "אם תימשך ההתנהלות הלא אחראית הזו - לא תהיה מדינה"

רה"מ לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד" התייחס בוועידה השנתית של "ישראל היום" להחלטה חסרת תקדים של הממשלה על אי-ציות לבג"ץ: "הפרת אמונים שתגרום למדינה להתפרק" • חודשים ספורים לפני הבחירות, בנט מסמן את האתגר של תקופתנו, מסביר מדוע מלחמת האחים של 2023 היא שהביאה את אסון 7.10 והדף את השאלות על המהפך הפוליטי שעבר: "תפיסותיי לא השתנו, המציאות השתנתה, מי שבמיינסטרים - איתי"

"אם ההתנהלות תמשיך להיות חסרת אחריות, לא תהיה לנו מדינה": לקראת בחירות 2026 שיתקיימו בחודש אוקטובר הקרוב, ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד", נפתלי בנט, בשיחה עם עורכת מדור הדעות והפובליציסטית ב"היום", מוריה קור, בוועידה השנתית של "ישראל היום" שנפתחה הבוקר (ראשון) במלון מצודת דוד בירושלים, בהפקת "פליישמן פלס הפקות".

בפתח דבריו, לוין התייחס להחלטת הממשלה מוקם יותר היום שלא לקיים את פסיקת בג"ץ בנושא הרשות השנייה: "היום ראינו את הממשלה מודיעה שהיא תפר פסיקה של בית משפט. זו הפרת אמונים חריפה ומסוכנת של ממשלת ישראל כלפי המדינה. אין לנו אלא חוק ששומר על מסגרת הזו שנקראת מדינת ישראל ואם הממשלה אומרת שהיא לא תציית לחוק, אז כל אחד יגיד שהוא לא מקבל את פסיקת בית המשפט - והמדינה מתפרקת".

"זו סכנה מיידית ואני קורא לממשלה לא לממש את מה שהם אומרם ולא להפר את החוק. קורא להם לא לעשות את הצעד הזה של קפיצה לתהום כי זו המתנה הגדולה ביותר לאויבי ישראל".

"אתגר השמירה על המדינה"

בנט הוסיף: "תפיסותיי לא השתנו, מה שהשתנה זה שכל תקופה יש אתגר מאוד גדול - לפני 15 שנה האתגר היה סביב ההקפאה שהייתה פה וההתיישבות, היום האתגר הוא לשמור על המדינה". בנט אמר כי המדינה נמצאת "באחד האירועים החשובים ביותר. אנשים חושבים שהמדינה היא מובנת מאליה, אבל אם ההתנהלות תמשיך להיות חסרת אחריות, לא תהיה לנו מדינה".

"הרבה אנשים היום חושבים שהמדינה היא מובנת מאליה. אני מניח שגם בשנת '60 לספירה שאלו יהודים בארץ ישראל וחשבו שהכל מובן מאליו, וכמה שנים אחר כך מצאנו את עצמנו בלי מדינה. אם ההתנהלות תמשיך להיות מופקרת, חסרת אחריות, שאפשר לשרוף את המועדון - לא תהיה לנו פה מדינה. זה האתגר.

"זה מה שהביא עלינו את שבעה באוקטובר ובין השאר מלחמת האזרחים, מלחמת האחים של שנת 23'. לכן אני ממוקד במה שהכי חשוב היום למדינת ישראל, וזה לשמור על הבית הלאומי ביחד. אני מאוד עקבי בדבר הזה".

"מוטעה מהיסוד"

במהלך הראיון, אומת רה"מ לעבר עם העובדה כי לפני קצת יותר מעשר שנים, כשעמד בראש מפלגת "הבית היהודי", שותפיו היו בצלאל סמוטריץ' ואיילת שקד. היום, השותף המרכזי הוא יאיר לפיד, ואחר כך גם השותף בזמן ממשלת השינוי היה מנסור עבאס. לשאלה מתי היה הרגע בו ביצע מהפך בשותפים אותו בוחר, השיב: "כל השאלה היא מוטעית מיסודה".

הוא חידד: "מכיוון שאת כל הזמן שואלת עם מי תשב ומי השותפים. מבחינתי, כל מי שהוא ציוני ובעד שהציבור המשרת והעובד במדינת ישראל יוביל את מדינת ישראל דרך המיינסטרים - הוא שותף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...