"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גנץ ושמחי מוכנים לפשרות - ועשויים לחבור לשם מפתיע מממשלת בנט

המגעים בין השניים נכנסו לקיפאון מסוים, אך הרצון לאיחוד חזק • הפוטנציאל לשיטתו של דדי שמחי: עד 10 מנדטים שרוצים ממשלה לאומית רחבה • אז מי מתרחק ומי עשוי להצטרף? כל הפרטים

,עודכן
0השמעה
בונים על מצביעי הימין שלא רוצים לתמוך באיזנקוט ובנט. שמחי וגנץ. צילום: אורן בן חקון

דדי שמחי חזר השבוע מחופשה משפחתית ביוון ומאזהספיק להתראיין לכלי התקשורת השונים. החופשה הייתה מעולה ומרגיעה אבל שמחי ממש לא חזר באוירה של חפש״ש. שמחי עסוק מעל הראש בחיבור עם בני גנץ שכרגע תקוע ולא מתקדם.

לפיד עוקץ את גנץ: "נתניהו זקוק למפלגת לוויין" // מעמוד הטלגרם של מיכאל שמש

איפה הדברים עומדים מבחינתו? שמחי מאמין בלב שלם שהציבור רוצה לראות מפלגה שתפסיק את החרמות ותכפה ממשלת אחדות לאומית רחבה, לצורך כך הוא רוצה לרוץ עם השחקן המרכזי שמדגמן אחדות - בני גנץ.

הוא מאמין לסקרים שנותנים להם עד 10 מנדטים בתצורה של מפלגת אחדות לאומית אך בעיקר מדבר על השטח שאותו הוא שומע באופן רציף - השטח שמבקש אחדות.

כשיורדים לרזולוציה יותר נמוכה מסתבר שמדובר בעיקר במצביעי ימין שלא רוצים להצביע לבנימין נתניהו או לבצלאל סמוטריץ׳ ואיתמר בן גביר אבל לא מוכנים לעבור את הכביש לגוש השינוי - לנפתלי בנט ולגדי איזנקוט.הדבר הזה יוצר קצת קושי עם שאר המועמדים כמו יועז הנדל שלא רוצה פשרות בחוק הגיוס וגם לא לתת את האצבע ה-61 לנתניהו.

בבורסת השמות. אביר קארה,צילום: אורן בן חקון

גנץ ושמחי נראים מוכנים להתרכך בעמדות מסוימות,כולל גזירות בגובה הגיוס, כדי לאפשר קיום ממשלה רחבה.לפי גורמים המעורים, השאלות שמעסיקות את כל המעורבים הן מי מוכן לוותר על קווים אדומים ולקדם פשרה פוליטית, ומי ייכנס כשלם או ישאיר על כנו התנגדות עקרונית.

>>כל הסקרים, העדכונים והפרשנויות: אזור הבחירות של "היום"<<

גם שמות מפתיעים נדונים כשותפים אפשריים מעליזה בלוךועדאביר קארהמה שמדגיש: המגרש הפוליטי פתוח, אך ההצלחה תותנה ביכולת לגשר על פערי אמון ומהות. הדיונים צפויים להימשך, וההכרעות על קווים אדומים ופשרות יכריעו האם החזון לאחדות יוכל להתממש בפועל.

הטקסט נכתב לפני כניסת השבת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר