בראיון שהעניק אמש (חמישי) לרדיו קול ברמה, ענה דדי שמחי בחיוב לשאלה: "האם ברגע שהנדל יסכים לשבת עם החרדים - החתימה תצא לפועל?". שמחי ענה "אני חושב שכן" - מה שדווקא מפחית את הסיכוי שהנדל יצטרף לאיחוד, שכן מבחינת מפלגת המילואמניקים שהנדל עומד בראשה - שירות שוויוני בצה״ל בדגש על החברה החרדית הוא הנושא החשוב ביותר.
גנץ על החיבור לדדי שמחי והנדל: "אנחנו מרחק ימים מאיחודים"
בעקבות כך גוברים הסיכויים שהנדל דווקא ילך עם ההתארגנות השניה מימין שאותה מנסה לקדם השר לשעבר גלעד ארדן. כל השחקנים נפגשו אחד עם השני וזה כולל את השמות יולי אדלשטיין וגם דן אילוז אך כרגע אף אחד לא מוכן להגיד שהדברים סגורים. מבחינת אילוז תשובתו הרשמית היא שהוא מתמודד בפריימריז בליכוד, בשיחה שערך ״היום״ עם אדלשטיין השבוע הוא השיב "בקרוב תדעו".
אצל חילי טרופר אין חדש. בעוד שהוא מחוזר על ידי כל המפלגות באופוזיציה וגם על ידי הכוחות החדשים שמתארגנים - הוא טרם החליט לאן פניו מועדות.
נראה לפי שעה שהפערים בין כלל השחקנים השונים נעוצים בשני עניינים: הקו האגם היחס להתפשרות על גיוס החרדים והעדפה לממשלה בראשות בנט או איזנקוט לעומת כפיית ממשלת אחדות בראשות נתניהו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו