"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טלטלה במערכת הפוליטית: חילי טרופר הודיע על עזיבת כחול לבן

טרופר, שהיה ממקימי המפלגה ונחשב למקורבו של גנץ, הודיע כי יחליט על המשך דרכו במערכת הפוליטית בשבועות הקרובים • גורמים ששוחחו עם "היום" בשבועות האחרונים ידעו לספר כי העזיבה מיידית • לאחרונה נצפה באירוע משותף עם יועז הנדל

,עודכן
0השמעה
מחוזר על ידי כל המפלגות בגוש. טרופר. צילום: ללא קרדיט

חבר הכנסת חילי טרופר חשף הבוקר (ראשון) כי הודיע ליו"ר המפלגה, בני גנץ, על החלטתו לסיים את דרכו בה. טרופר מחוזר על ידי כל המפלגות בגוש האופוזיציה, נכון לעכשיו אין הצעה קונקרטית שנסגרה משום שרק היום הודיע לגנץ. עם זאת, ההערכה היא כי הוא יעדיף ללכת למפלגות הגדולות: בנט או איזנקוט. בכחול לבן טרם החליטו האם טרופר יישאר ח"כ בסיעה.

"היום אני עוזב בית", כתב טרופר, "מקום שהיה עבורי בית פוליטי, כדי להמשיך, להשפיע ולשרת את ישראל... הנאמנות למדינה חזקה מכל נאמנות אחרת, גם מפלגתית השפעה משמעותית אינה אפשרית יותר במפלגת כחול לבן. לצערי, בכחול לבן לא אוכל להגשים את תפיסת העולם שלי.

"אני עוזב את כחול לבן בהערכה ובהכרת תודה לבני גנץ שתרם עשרות שנים למען המדינה, שסיכן את חייו שוב ושוב ושיש לו זכויות אין ספור. אני רוצה להאמין שאפשר להיפרד ולבחור בדרך פוליטית אחרת מבלי לבזות ולהתבזות. לאן אני הולך? אחליט בשבועות הבאים וברור לי שהשיקול המכריע יהיה: למקום ולדרך בהם אוכל לתרום את חלקי באופן האפקטיבי ביותר למען עם ישראל.

"ההחלטה לעזוב היא החלטה ראשונה, ואדע לקבל החלטות נוספות בתקופה הבאה. בשבועות הקרובים אפגש עם כל מי שבעיני טוב שיהיה חלק מהבניה המחודשת של הנהגת המדינה, ובהמשך אחליט על התצורה הפוליטית הנכונה בעיניי".

רמז לבאות? לפיד מפרגן: "עוד נעשה ביחד דברים גדולים למען מדינת ישראל"

מיד לאחר ההודעה, ראש האופוזיציה צייץ הערב בחשבון ה-X שלו איחולי הצלחה לטרופר, ואולי גם רמז לעתידו הפוליטי: "חילי, חיבוק גדול, הצלחה גדולה, עוד נעשה יחד דברים גדולים למען מדינת ישראל".

חילי, חיבוק גדול, הצלחה גדולה, עוד נעשה ביחד דברים גדולים למען מדינת ישראל.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)May 3, 2026
מפרקים את השותפות שהחלה עם הקמת המפלגה. טרופר וגנץ,צילום: אורן בן חקון

העזיבה הייתה באוויר, אך ההודעה לא מרמזת על סגירה ברשימה של בנט

בהודעה מטעמו של גנץ נכתב: "חילי טרופר הוא קודם כל שותף לדרך. הוא היה הראשון שצירפתי וסייע לבנות את המפלגה, מבחירת האנשים ועד למצע, הוא היה איתי בכל מוקדי קבלת ההחלטות. לאחר תקופה ארוכה של דילמות אישיות הוא קיבל החלטה כואבת. אני מאחל לחילי רק טוב כי הוא אדם ערכי וראוי, והלב שלו במקום הנכון. אני מודה לו על הדרך המשותפת".

חילי טרופר אהוב, בהצלחה רבה.
עם ישראל זקוק לאנשים כמוך בהנהגת המדינה.

— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett)May 3, 2026

בשבועות האחרונים גורמים פוליטיים שונים שוחחו עם "היום" וידעו לספר כי העזיבה הזאת באוויר, אולם בכחול לבן הכחישו בתוקף. נכון לעכשיוגנץנשאר ברשימה רק עם פנינה תמנו שטה, אלון שוסטר, מיכאל ביטון, יעל רון בן משה, ואיתן גינזבורג. זאת לאחר שעזבו את המפלגה: גדי איזנקוט, מתן כהנא, וכמובן העזיבה של תקווה חדשה וגדעון סער.

לפני שבוע פרסמנו ב"היום"שגנץ ויועז הנדל התארחו אצל ההורים השכולים צבי ושרית זוסמן, ששכלו את בנם בן במלחמת "חרבות ברזל". המפגש נערך ביוזמת בני הזוג, ומלבד גנץ והנדל הגיעו אליו גם נציגים מארגוני המילואים.

הרמטכ"ל לשעבר ויו"ר מפלגת ישר! גדי איזנקוט הגיב אף הוא להודעה של טרופר: "חבר הכנסת חילי טרופר הוא חבר ושותף לדרך, מטובי האנשים שידעה כנסת ישראל. אדם שפעל בכל שעה לטובת חיזוק הסולידריות הישראלית, ליווי פצועים ומשפחות שכולות במלחמה, כשאחדות ישראל לנגד עיניו. אשמח מאוד לראותו ממשיך בחיים הציבוריים כדי להביא לשינוי ותקווה, לישראל טובה יותר וחזקה יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר