עמיחי אליהו: "אבא שלי סייע לי לכתוב את המלצת החנינה לנתניהו"

השר חשף כי אביו, הרב שמואל אליהו, היה מעורב בניסוח המלצת החנינה לנשיא • זאת לאחר חשיפת "היום" על סיוע משפטי מצד עו"ד דוד פטר • ההמלצה הוגשה בניגוד לעמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים

השר עמיחי אליהו. צילום: יונתן זינדל/פלאש90

לאחר חשיפת "היום" מהבוקר (רביעי), שלפיה עו"ד דוד פטר סייע בניסוח החלק המשפטי של המלצת החנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר המורשת עמיחי אליהו חשף הערב כי גם אביו היה מעורב בכתיבת המסמך.

השר עמיחי אליהו: אבי, הרב שמואל אליהו עזר לי לכתוב את החנינה// ערוץ כנסת

במהלך דיון במליאת הכנסת אמר אליהו: "אבא שלי, רבה הראשי של צפת הרב שמואל אליהו, ישב איתי שעות על גבי שעות לכתוב את החנינה". מדובר בחשיפה נוספת הנוגעת לאופן גיבוש ההמלצה שהוגשה לנשיא המדינה.

מוקדם יותר נחשף כי עו"ד דוד פטר סייע לאליהו בניסוח ההיבטים המשפטיים של המלצת החנינה. פטר נחשב לשחקן מרכזי המייצג שרים בממשלה בבג"ץ, בעיקר במקרים שבהם היועצת המשפטית לממשלה אינה מייצגת את עמדתם.

סייע בכתיבת המלצת החנינה. הרב שמואל אליהו, צילום: מרים צחי

בין היתר, ייצג פטר לאחרונה את ראש הממשלה נתניהו בעתירות הנוגעות להליך בחירת נציב שירות המדינה. עבור טיפולו במספר הליכים בפרשה זו קיבל שכר טרחה כולל של כ-280 אלף שקלים.

גורמים בסביבת השר אליהו הדגישו כי פטר לא כתב את ההמלצה עצמה, אלא סיפק חוות דעת משפטית בנוגע לסמכויות נשיא המדינה במתן חנינה.

המלצה חריגה לנשיא

הטיפול בבקשת החנינה הגיע לידיו של אליהו לאחר ששר המשפטים יריב לוין הודיע כי הוא מנוע מלעסוק בתיק. לוין, שעל פי החוק אמון על המלצות החנינה לנשיא, נחשב מקורב לנתניהו ואף העיד במשפטו בעבר.

 

אתמול הגיש אליהו לנשיא הרצוג את המלצתו, שבה קרא לו לחון את ראש הממשלה בניגוד לעמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים. בהמלצתו, שמנתה 17 עמודים, תקף אליהו את מחלקת החנינות על שגיאות משפטיות לשיטתו, ומתח ביקורת חריפה על היועצת המשפטית לממשלה

בהמלצתו כתב אליהו כי "מטרת החנינה בענייננו אינה בהכרח שיקום האיש, אלא שיקום האומה" - ניסוח שמעורר מחלוקת נוספת סביב עצם הבקשה וההליך שנלווה אליה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר