בליץ חקיקה בזמן מלחמה: הצעד השנוי במחלוקת של יו"ר הכנסת

במכתב ליועצים המשפטיים של ועדות הכנסת הודיעו בייעוץ המשפטי של המשכן כי היו״ר יפתח באופן חלקי את הכנסת לדיונים שחלק מהם שנויים במחלוקת • ההערכה היא שהצעד נועד לאפשר, בין היתר, את קידומן של הצעות חוק שנויות במחלוקת, ובהן חוק התקשורת וחוק פיצול תפקיד היועמ"שית • באופוזיציה זועמים

מטחי טילים? חקיקה שנויה במחלוקת חשובה יותר. אמיר אוחנה. צילום: אורן בן חקון

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה החליט להחזיר את הדיונים בוועדות לפעילות מלאה בזמן המלחמה, כך לפי הודעה שנשלחה ליועצים המשפטיים של הוועדות והגיעה לידי "היום". משמעות ההחלטה היא שהקואליציה מתכוונת להמשיך בחקיקה שנויה במחלוקת תוך כדי המלחמה עם איראן.

"לקראת שבוע הבא, יו"ר הכנסת החליט שניתן לקיים ישיבות ועדה בלי קריטריון תוכן מגביל", נכתב במכתב ליועצים המשפטיים."המזכיר הכין תכנית של חלונות זמן לדיונים בחדרי הוועדות השונים החל מיום ראשון. הוא יפנה עתה למנהלי הוועדות להעביר אליו את סדרי היום שיושבי הראשים מבקשים".

נשיא העליון יצחק עמית מגיב "לא ייאמן" בזמן נאום יו"ר הכנסת אוחנה // צילום: ערוץ הכנסת

ח״כ אפרת רייטן תקפה את ההחלטה וכתבה: "יו״ר הכנסת מודיע שמשבוע הבא הכנסת חוזרת לכל פעילות, כולל ישיבות בחוקים שבמחלוקת כמו חוק מח״ש, חוק התקשורת וחוק פיצול תפקיד היועמ״שית. ‏

"היו״ר מבטל את התנאים להגבלה של נושאי החקיקה שנועדו לשמור על הביטחון, ולהניח בצד דיונים שבמחלוקת. הכל כשאנחנו תחת מטח טילים כבד מאוד הלילה, וכשהנחיות פיקוד העורף על איסור התקהלות ולימודים מרחוק עדיין בתוקף"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר