"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
לאחר ההכרזה הדרמטית

בדגל התורה מצננים: הכרעה בעניין התקציב - אחרי הפגישה עם ביסמוט

ההנהגה החרדית קיימה בימים האחרונים דיונים, בעוד השעון להעברת החוק מתקתק • ההחלטה מאפשרת לקואליציה לעמוד בלוח הזמנים, שדורש את העברת התקציב עד סוף מרץ כדי למנוע את פיזור הכנסת • לפיד: "מה שקורה בחדרים האחוריים של ועדת חו"ב הוא פשוט מופרע לחלוטין"

,עודכן
0השמעה
גפני ודרעי. הקואליציה עמדה במתח עד החלטת הרבנים. צילום: אורן בן חקון

פגישה אצל יו"רועדת חוץ וביטחון, ח"כ ביסמוט, תתקיים בקרוב (רביעי) בנושא חוק הפטור מגיוס, ולאחריה תתקבל הכרעת הרב לנדו בשאלת ההצבעה על תקציב 2026 בקריאה ראשונה.

ח"כ אדלשטיין בוועדת חו"ב: "מוטי בבצ׳יק סיפר לי שהרבנים לא באמת רוצים את חוק הגיוס" // ערוץ הכנסת

ההחלטה מגיעה על רקע המתיחות הגדולה בקואליציה, סביב דרישתם של החרדים לאשר את חוק הפטור מגיוס כתנאי לתמיכה בתקציב המדינה. מוקדם יותר השבוע דחתה הקואליציה את ההצבעה שתוכננה בכנסת, לאחר שהחרדים סירבו לתמוך בו ללא הנחייה מפורשת של ההנהגה החרדית.

בעקבות הדחייה באופן חד צדדי, התכנסה סיעת הציונות הדתית לדיון דחוף והביעה "תמיהה" לנוכח מה שהגדירה כאי עמידה בהסכמים. שר האוצר סמוטריץ' אמר בשיחה עם ראש הממשלה נתניהו כי אם אין כוונה לקדם את התקציב, עדיף לפזר את הכנסת וללכת לבחירות.

ישיבת הממשלה לקראת אישור תקציב 2026 (ארכיון),צילום: קובי גדעון/ לע״מ

מקור בכיר באגודת ישראל אמר ל"היום" כי הסיבה לדחיית ההצבעה על התקציב היא כי דגל התורה מבינים שאין חוק פטור מגיוס באמת, וכי הם שוקלים להצביע נגד. ביהדות התורה מסרו ל"היום": "שום דבר לא סגור. רה"מ באירוע, רוצים לראות שחוק הפטור מגיוס נעול".

למה זה קריטי?

כדי למנוע את התפזרות הכנסת באופן אוטומטי,הקואליציה חייבת לאשר את תקציב המדינה עד סוף מרץ- אבל בדרך יש עוד כמה שלבים. יועמ"שית הכנסת הבהירה כיהתקציב חייב לעבור בקריאה ראשונה עוד השבוע- משום שעל פי החוק שבין העברתו בקריאה הראשונה ועד אישורו הסופי במליאהנדרשים 60 ימים לפחות.

שר האוצר סמוטריץ' והייעוץ המשפטי של האוצר נמצאים בוויכוח עם יועמ"שית הכנסת שגית אפיק באשר לשאלה האם אכן נדרשים 60 ימים מעת הנחת התקציב במליאה - כדי להבטיח דיון נאות.

"מה שקורה עכשיו בחדרים האחוריים של ועדת חוץ וביטחון הוא פשוט מופרע לחלוטין", אמר ראש האופוזיציה יאיר לפיד. "עסקנים חרדיים הקימו לעצמם ועדת חוץ וביטחון אלטרנטיבית וביחד עם ביסמוט ואופיר כץ יושבים ומפעילים לחץ כבד על יועמשית הועדה בשביל לדחוק בה להעביר שינויים שירצו את המפלגות החרדיות. זהו סחר-מכר על ביטחון מדינת ישראל בעידודו של נתניהו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר