"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ההודעה של חיים כץ - והחזית שנפתחה מול ביטן: "צריך לכבד את התוצאות"
השר שמחזיק בתיקי הבריאות, השיכון, התיירות והרווחה החליט להתמודד על נשיאות ועידת המפלגה • ביטן, שהיה בין המנצחים הבולטים בבחירות למרכז הליכוד ומי שמכונה על פי גורמים בסיעה כ"שריף החדש", מעוניין גם הוא בתפקיד
השר חיים כץ וח"כ דוד ביטן. צילום: יוסי זליגר, אורן בן חקון
בעקבות הפרסום ב"ישראל היום"

ההודעה של חיים כץ - והחזית שנפתחה מול ביטן: "צריך לכבד את התוצאות"

השר שמחזיק בתיקי הבריאות, השיכון, התיירות והרווחה החליט להתמודד על נשיאות ועידת המפלגה • ביטן, שהיה בין המנצחים הבולטים בבחירות למרכז הליכוד ומי שמכונה על פי גורמים בסיעה כ"שריף החדש", מעוניין גם הוא בתפקיד

אילי זילברברגביני אשכנזי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בעקבותהפרסום ב"ישראל היום"כי גורמים בליכוד מספרים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו וסביבתו "מאוד לא מרוצים"מהתוצאות בבחירות לוועידת הליכוד, בהן בלט ח"כ דוד ביטן שיתמודד על ראשות נשיאות ועדת הליכוד, השר חיים כץ פרסם הערב (שבת) כי גם הוא יתמודד על התפקיד.

"יו"ר מרכז הליכוד השר חיים כץ החליט להתמודד על ראשות נשיאות הוועידה החמישית של הליכוד, שתיפתח בתקופה הקרובה", נמסר.

בנימין נתניהו מצביע בבחירות לראשות הליכוד %2F%2F יוני ריקנר

הערב אמר ביטן ב"פגוש את העיתונות" בערוץ 12 בעקבות הפרסום ב"ישראל היום" כי "ראש הממשלה צריך לכבד את התוצאות של הבחירות הדמוקרטיות בליכוד". ביטן הוסיף גם כי הוא יתמוך בחוק הפטור מגיוסשיעלה השבוע לדיונים מחודשים.

כזכור, ביטן, שמכונה על פי גורמים בליכוד "השריף החדש של המפלגה", הצליח להכניס מאות חברי מרכז המזוהים עימו לתוך הוועידה, המונה כ-3,000 חברים. ביטן כבר הכריז כי הוא רוצה לעמוד בראשות נשיאות ועידת הליכוד, מה שיאפשר לו להריץ ארבעה עד חמישה מועמדים מטעמו ברשימת הליכוד הבאה ולייצר מעין "מחנה ביטן" בתוך המפלגה. "במקרה כזה נתניהו יכול לשכוח מחוק צרפתי", אמר גורם במפלגה.

נתניהו נואם בכנסת. "יכול לשכוח מחוק צרפתי", צילום: אורן בן חקון

על פי חוקת הליכוד, השיריונים לנציגי המחוזות ברשימה לכנסת נקבעים בידי חברי המרכז. אם ביטן אכן ייבחר לנשיאות המרכז, הוא יוכל לשלוט בהליכי החוקה. כך למשל, יו״ר הנשיאות הקודם, דני דנון, השתמש בתפקיד כדי לייצר מהלכים לעומתיים לנתניהו.

בבחירות האחרונות, נוכח ותקו החריג של המרכז, אישרה המפלגה כי כלל המתפקדים בכל מחוז יבחרו את השיריונים. מצב זה אפשר לראש הממשלה שליטה מוגברת ברשימת המפלגה ומנע יצירת מוקדי כוח עוינים לו. אלא שהבחירות לוועידת הליכוד, שנוהלו לדבריהם "ברשלנות", הובילו לכך שביטן יוכל להפוך את עצמו לכוח מוביל במפלגה.

ח"כ דוד ביטן, צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

ביטן, נזכיר, עומד בימים אלו למשפט בגין פרשת שחיתות ציבורית חמורה, והפרקליטות החלה לחקור אותו חקירה נגדית בעדותו בשבוע שעבר.

חבר הכנסת דוד ביטן מסר בתגובה: "כחבר ליכוד נאמן, טובת הליכוד עומדת לנגד עיני. לא אתייחס לדברים שאין להם אחיזה במציאות".

מלשכת רה"מ לא נמסרה תגובה וזו תובא לכשתתקבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...