על רקע התקיפות בסוריה: נתניהו שוחח עם ראש העדה הדרוזית

ראש הממשלה שוחח עם מנהיגה הרוחני של העדה, השייח' מוואפק טריף • השייח' הודה לרה"מ על הפעולות שישראל נוקטת בעקבות תקיפות של הדרוזים בסוריה • רה"מ הדגיש כי הוא מצפה שבני הקהילה לא יפעלו נגד כוחות הביטחון

נתניהו בפגישה עם ראש העדה הדרוזית. צילום: צילום ארכיון: חיים צח, לע״מ.

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (שישי) עם מנהיגה הרוחני של העדה הדרוזית בישראל, השייח' מוואפק טריף, על רקע התקיפות בסוריה של בני העדה הדרוזית.

עימותים בכביש בין א-סווידא לדמשק בין כוחות דרוזים / רשתות ערביות

השייח' טריף הודה לנתניהו על הנחייתו לפעול להגנת הדרוזים בסוריה, ובפרט על ההחלטה להפציץ אתמול את מתחם ארמון הנשיאות בדמשק. לדבריו, פעולות אלה העבירו מסר הרתעתי למשטר הסורי בנוגע למחויבותה של ישראל כלפי העדה הדרוזית בסוריה.

נתניהו, מצדו, הדגיש כי ישראל היא מדינת חוק, וציין כי הוא מצפה שהקהילה הדרוזית תמשיך לכבד את החוק כפי שהיא עושה בדרך כלל, ולא תפעל נגד אזרחים או כוחות הביטחון. "זו דרישה יסודית שלא ניתן להתפשר עליה", אמר. בתגובה, השייח' טריף הבהיר כי ראשי העדה גינו כל גילוי אלימות או הפרת חוק מצד בני העדה, והדגיש כי העדה הדרוזית מחויבת לכיבוד החוק בישראל.

הפגישה מגיעה על רקע הפגנות של בני העדה הדרוזית בצפון הארץ ומול מעונו של נתניהו בקיסריה, שהתקיימו אמש בעקבות דיווחים על תקיפות נגד הדרוזים בסוריה. בתגובה לתקיפות, ישראל ביצעה בשבוע האחרון שתי פעולות צבאיות משמעותיות: תקיפת מתחם ארמון הנשיאות בדמשק אמש, ולפני כן, לפני יומיים, תקפההתארגנות של קבוצה קיצונית שנערכה להמשך תקיפת האוכלוסייה הדרוזית בעיירה אס'חניא.

תיעוד התקיפה סמוך לארמון הנשיאות בדמשק, צילום: רשתות ערביות

מוקדם יותר היום מקור מדיני סורי מסר היום לאתר האמירתי "ארם ניוז" כי במגעים דיפלומטיים שהתקיימו בין בירות באזור דמשק, הועבר מסר לישראל באמצעות מתווך מזרח תיכוני. לפי המסר, סוריה לא תתערב ישירות אם "המבצע" באזורי הדרוזים יסתיים במהירות וללא הפרות. המקור הוסיף כי התקיפות שביצע חיל האוויר הישראלי בימים האחרונים נתפסו כמסרי אזהרה לשלטונות הסוריים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר