רוטמן התבקש להקרין את הסרטון של החטוף סשה טרופנוב - וסירב: "הפצת מסרי תעמולה של חמאס"

מטה משפחות החטופים ביקש מהח"כ לשדר את הסרטון בוועדת חוקה - ונתקל בסירוב • רוטמן טען שהתוכן הוכתב לטרופנוב ע"י שוביו, והוא צולם ובוים ע"י החמאס • בסרטון מזכיר החטוף את פסיקת הרב עובדיה יוסף ז"ל: "אין נעלה ממצוות פדיון שבויים"

המשפחות מוזמנות כבכל יום להשמיע את קולן - אך ללא הקרנת הסרטון. ועדת חוקה (ארכיון). צילום: ערוץ הכנסת

מטה משפחות החטופים פנה לח"כ שמחה רוטמן, יו"ר ועדת חוקה, בבקשה לשדר בוועדה שהתקיימה היום (שני) את הסרטון של החטוף סשה טרופנוב שפורסם ע"י הג'יהאד האסלאמי. רוטמן סירב בטענה שמדובר בהפצת תעמולת ארגוני טרור - היות והתוכן הוכתב לטרופנוב, שנחטף מקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר, על ידי שוביו.

"נתבקשתי על ידי מטה משפחות החטופים להקרין את סרטו של החטוף סשה טרופנוב שצולם וככל הנראה גם בוים על ידי ארגון הטרור חמאס", מסר רוטמן. "אני משתתף בצערם ובכאבם של כל משפחות החטופים, ובכללם כמובן משפחת טרופנוב, אבל לא אוכל לאפשר בוועדת החוקה הפצה למסרי תעמולת החמאס".

פנה לדרעי ישירות: "אל תתן שגורלנו יהיה למות פה למות בחושך". אלכס טרופנוב, צילום: ללא

עם זאת, ביקש הח"כ להדגיש: "כמובן שמשפחות החטופים והמשפחות השכולות, יוכלו גם היום, כבכל יום שני, לדבר בוועדה ולהשמיע את קולם".

בסרטון האחרון שפורסם, קרא החטוף בפנייה ישירה לאריה דרעי לפעול למען שחרורו, זאת בהתאם למורשתו של הרב עובדיה יוסף ז"ל שפסק בעבר כי: "אין נעלה ממצוות פדיון שבויים".

בהמשך, פנה במסר נוסף לדרעי: "אל תרשה לנתניהו ולממשלה להפקיר אותנו ולגנוב את חיינו, בבקשה אל תיתן להם שגורלנו יהיה למות פה למות בחושך המנהרות בעזה בלי קבורה בארץ ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר