"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למרות הלחצים: הכנסת צפויה להצביע על סגירת אונר"א היום

בצל ההסתייגויות הבינלאומיות החריפות מהצעד, צפויה הצבעה בקריאה שנייה ושלישית • החוקים אמורים בפועל לנתק את הקשר עם הארגון שחלק מאנשיו השתתפו בטבח 7 באוקטובר

,עודכן
0השמעה
מחבלים פועלים במתחם אונר"א (ארכיון). צילום: דובר צה"ל

למרות הלחצים מהעולם בכלל ומארה"ב בפרט, חוקי אונר"א נמצאים על סדר יומה של הכנסת היום (שני) ביום הראשון של מושב החורף.

מדובר בשני חוקים שיובילו הלכה למעשה לניתוק שיתוף הפעולה של ישראל עם אנשי הסוכנות, שחלק מאנשיה לקחו חלק פעיל בטבח 7 באוקטובר.

פשיטה על מתחם אונר"א בעזה: הכוחות מצאו רחפנים, רקטות, מקלעים ועוד // צילום: דובר צה"ל

כזכור,ב"ישראל היום" נחשף בשבוע שעברהיקף הלחץ שהאמריקנים הפעילו גם בתוך מסדרונות הכנסת, בין היתר בשיחות ישירות עם חברי כנסת (מהקואליציה ומהאופוזיציה), שרים וגורמים בסביבת ראש הממשלה.

כפי שעוד פורסם ב"ישראל היום", חברי הכנסת מהאופוזיציה, יאיר לפיד (יו"ר יש עתיד) ואביגדור ליברמן (יו"ר ישראל ביתנו)דחו את פניות האמריקנים.

ההסתייגות הגרמנית

🇨🇦🇦🇺🇫🇷🇩🇪🇯🇵🇰🇷🇬🇧 are gravely concerned over legislation currently under consideration by the Israeli Knesset regarding#UNRWA. Millions of Palestinian refugees depend on@UNRWAfor life-saving humanitarian aid & basic services. Joint statement:https://t.co/vjsufUWrY0

— GermanForeignOffice (@GermanyDiplo)October 27, 2024

שר החוץ הבריטי דיוויד לאמי

The UK and international partners have set out our grave concerns about proposed Israeli Knesset legislation aimed at revoking@UNRWA’s privileges and immunities.

Israel must abide by its obligations and ensure UNRWA can continue its lifesaving work in Gaza and the West Bank.…

— David Lammy (@DavidLammy)October 27, 2024

המחאה האוסטרית

Very concerned about draft legislation by the Israeli Knesset regarding#UNRWA. Effectively halting their vital work in#Gazaand the West Bank will not add to#Israel’s security and stability.

— MFA Austria (@MFA_Austria)October 27, 2024

הלחצים האמריקניים נעשו גם בפומבי, בין היתר במכתב ששלחו מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ומזכיר ההגנה לויד אוסטין, לשרים יואב גלנט ורון דרמר.

אם אכן החוקים יישארו על סדר היום, הדיונים צפויים להיות ארוכים ויכללו לא פחות מכ-11 שעות של הסתייגויות.

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה (הליכוד) העלה את החוקים על סדר היום, אחרי לחצים שגם הוא ספג מימין שלא להוריד אותם מסדר היום.

יוזמי חוקי אונר"א (מימין לשמאל): שרן השכל, דן אילוז, רון כץ, יוליה מלינובסקי ובועז ביסמוט,צילום: .

מתנועת אם תרצו נמסר כי היא "מברכת את יו"ר הכנסת ח"כ אמיר אוחנה ואת יו"ר הקואליציה על עמידתם האיתנה מול הלחצים. יישר כח, עם ישראל גאה בכם. היום ההצבעה, כל מי שקורא לעצמו ציוני צריך להצביע בעד סגירת ארגון הטרור אונר"א". את החקיקה יזמו חברים כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה יחדיו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר