קריאות נגד רוטמן בשוק, מילואימניקים נגד סירוב וצעדת מחאה לירושלים: בשני הצדדים מגבירים הילוך לקראת החקיקה בשבוע הבא
חוק צמצום עילת הסבירות צפוי לעלות בשבוע הבא לקריאה שנייה ושלישית בכנסת • מפגינים החלו לצעוד לירושלים • מחאות בעד ונגד מתוכננות במוצאי שבת • אלפי חיילים וקצינים הודיעו לרמטכ"ל :"נמשיך להתייצב לשירות ללא כל תנאי" • מנגד, בפורום הרפואה הצבאית עדכנו כי כמה מטפלים הודיעו על אי-התייצבות • רץ ברשת: סרטון שבו אהוד ברק מדבר על מרי אזרחי עם פורום 555, ששמו נקשר לטייסים שהודיעו על אי-התייצבות
Your browser doesn’t support HTML5 audio
ימים מכריעים, מאבקים, סרבנות ועילת הסבירות:המחאות נגדהרפורמה המשפטיתנמשכות - אלפים צועדים לירושלים, הפגנות בעד ונגד מתוכננות בתל אביב ובבירה במוצאי שבת, ומנגד - הקואליציה, שבכנס הקודם עצרה את החקיקה, דוהרת לקראת העברתחוק צמצום עילת הסבירותבקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת בשבוע הבא.
אירועי היום - דקה אחר דקה
14:50:המפכ"ל קובי שבתאי ישב לשוחח עם המפגינים שנמצאים בדרכם לירושלים במסגרת הצעדה.זה הציוץ של אחד ממובילי המחאה
14:30:1,142 אנשי מילואים מחיל האוויר הודיעו שלא יתייצבו אם תימשך החקיקה המשפטית.(הידיעה המלאה)
13:40:בית משפט השלום בתל אביב לא קיבל את בקשת המשטרה להאריך את מעצרם של שלושה חשודים שנעצרו אמש במהלך ההפגנות בתל אביב. שניים מהם שוחררו למעצר בית עד יום ראשון.
13:15:ח"כ בועז ביסמוט סופג קריאות "בושה" באירוע בבית אבות "משען" ברמת אביב.
12:25:רה"מ בנימין נתניהו והשרה גלית דיסטל פרסמו את הסרטון שרץ ברשת, ובו אהוד ברק מדבר עם פורום 555 ואומר להם: "גופות יהודים בירקון".
12:10:רץ ברשת: סרטון של אהוד ברק שפורסם לפני כשלוש שנים, שבו הוא מדבר בפורום 555, שבו לא מעט טייסים ששמם מקושר עם אי ההתייצבות לשירות, והוא אומר בפניהם מילים כמו: "מרי אזרחי".
11:45:עשרות משרתי מילואים מתנועת "הביטחוניסטים" הגיעו למפגן תמיכה בצה"ל והתנגדות לתופעת הסרבנות מול ביתו של הביטחון יואב גלנט.
11:35:שוטר עוצר מפגין מול ביתו של ח"כ צביקה פוגל המשמר הירדן.
11:15:כ-30 מפגינים מחו הבוקר מול ביתו של שר הכלכלה ניר ברקת
10:35:בפורום המילואימניקים שלחו הבוקר מכתב לרמטכ"ל הרצי הלוי, ובו הודיעו: "אנו מתחייבים להתייצב ללא תנאים".
בתוך כיממה גויסו קרוב ל-10 אלף חתימות של קצינים, מפקדים לוחמים וחיילים מעשרות יחידות וחטיבות, ובהן סיירת מטכ"ל, שייטת 13, דובדבן, מגלן טייסים, שלדג, חטיבת המחקר באמ"ן, לוחמי גולני, אלכסנדרוני, מג"ב, צנחנים, נצח יהודה ועוד.
10:20:צעקות "בושה" לעבר יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן בשוק מחנה יהודה בירושלים.
10:10:כ-30 מפגינים מחו מול ביתה של השרה עידית סילמן ברחובות.
9:45:אלפי מפגינים צועדים הבוקר לירושלים לקראת שיא המחאות והמשך החקיקה שיחלו ביום ראשון הקרוב.
9:20:פורום הרפואה הצבאית קורא לקצין הרפואה הראשי לשקף לרמטכ"ל הרצי הלוי, לשר הביטחון יואב גלנט ולציבור שחיל הרפואה עלול להיפגע לאחר שהיום הצהירו מטפלים במילואים על אי התייצבות.
השתתפו בהכנת הידיעה: אבי כהן, מיטל יסעור בית-אור, אמיר אטינגר, לילך שובל,אפרת פורשר, אריאל כהנא ועידן אבני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו