יום השיבוש יצא לדרך הבוקר (שלישי) בסערה, זאת בעקבות המשך חקיקת הרפורמה המשפטית, לאחר ההצבעה הדרמטית הלילה במליאת הכנסת לצמצומה של עילת הסבירות אמש. מחאות פרצו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ, חסימות כבישים ועימותים בין המשטרה למפגינים.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר פרסם בחשבון הטוויטר שלו לפני זמן קצר: "זו לא מחאה, זו אנרכיה", בתגובה למפגינים.
יו"ר האפוזיציה יאיר לפיד פנה למפכ"ל המשטרה ולשוטרים הפרוסים בשטח: "המפגינים הם אוהבי ישראל ושומרי חוק והם נמצאים שם מתוך נאמנות ודאגה למדינה. שמרו עליהם, תנו להם לממש את זכותם הדמוקרטית".
שר החינוך יואב קיש כתב בתגובה למחאת האקדמאיים: "חופש אקדמי? בהחלט. חופש לדרוס את כל מי שלא בדעתך? ממש לא. שוב אנחנו רואים התנהלות פוליטית מובהקת של אוניברסיטאות שפוגעת אנושות בחופש האקדמאי. גם הבוקר חלק מבכירי האקדמיה בוחרים בסלקטיביות מבישה במיוחד".
יו"ר מפלגת העבודה מירב מיכאלי פרסמה בחשבון הטוויטר פוסט גינוי על האלימות נגד המפגינים: "תמונות בלתי מתקבלות על הדעת. אדוני המפכ"ל, כל המידע על יום השיבוש הזה היה בידיך כבר למעלה משבוע. השימוש חסר הפרופורציות של השוטרים במכת"זית הוכח שוב ושוב כמסוכן. עצור את השימוש בו לאלתר". מוקדם יותר כתבה: "כשהשלטון מושחת - התנגדות היא חובה! צאו להפגין".
השר דודי אמסלם השווה בין המפגינים במחאה נגד הרפורמה המשפטית לבין הפגנות אחרות לדוגמת גוש קטיף ומחאת האתיופים: "אנשים באמת שואלים מהי אכיפה בררנית? במעט ההפגנות נגד עקירת היהודים בגוש קטיף לא יכלו אפילו לרדת לכביש, מיד נעצרו. כתבי אישום לקטינים בני 14-16. את האתיופים כיסחו במכות, לחרדים בבר אילן פיצחו גולגלות ושלחו למיון. אבל הרי הם מתורבתים, נאורים. נהיה כאן קזינו- האם נצליח להגיע לעבודה? הביתה?".
ח"כ טלי גוטליב מהליכוד הגיבה בכעס: "השמאל הראדיקלי בגד במדינת ישראל. בגד בערכי אהבת העם והמולדת. בגד בחובתו לשמור על חוסנה ועוצמתה של המדינה וניראותה בעיני העולם".
ח"כ יפעת שאשא ביטון תקפה את רה"מ נתניהו: "חורבן הבית גרסת תשפ"ג. אם לא תעצור את הטרוף והסחרור אתה תיזכר בהיסטוריה כמי ששרף את מדינת ישראל מבפנים ומבחוץ".
"הפתרון היחיד - השמדת החמאס": במערכת הפוליטית מגיבים לאי השבת גופתה של שירי
"הלב שבור וכואב": המערכת הפוליטית מגיבה לבשורה המרה על משפחת ביבס
פרסומת | החזר על טיסה שבוטלה
"זה לא יעזור לך": דובר נתניהו העיף עיתונאי מקבוצת הוואטסאפ הרשמית
במערכת הפוליטית מגיבים על אפשרות החנינה לאסירים יהודים ביטחוניים: "הכשר מסוכן"
