"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"זו לא מחאה, זו אנרכיה", במערכת הפוליטית מגיבים ליום השיבוש

מחאות פרצו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ • פוליטיקאים משני המחנות הגיבו לאירועים • יו"ר העבודה מירב מיכאלי גינתה את האלימות נגד המפגינים: "השימוש חסר הפרופורציות של השוטרים במכת"זית הוכח שוב ושוב כמסוכן" • ח"כ טלי גוטליב: "השמאל הראדיקלי בגד במדינת ישראל"

,עודכן
0השמעה
עימותים בין שוטרים למפגינים. צילום: רויטרס, ניר אליאס

יום השיבוש יצא לדרך הבוקר (שלישי) בסערה, זאת בעקבות המשך חקיקת הרפורמה המשפטית, לאחרההצבעה הדרמטית הלילה במליאת הכנסת לצמצומה של עילת הסבירות אמש. מחאות פרצו בעשרות מוקדים ברחבי הארץ, חסימות כבישים ועימותים בין המשטרה למפגינים.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר פרסם בחשבון הטוויטר שלו לפני זמן קצר: "זו לא מחאה, זו אנרכיה", בתגובה למפגינים.

זו לא מחאה, זו אנרכיה.

— Miki Zohar מיקי זוהר (@zoharm7)July 11, 2023

יו"ר האפוזיציה יאיר לפיד פנה למפכ"ל המשטרה ולשוטרים הפרוסים בשטח: "המפגינים הם אוהבי ישראל ושומרי חוק והם נמצאים שם מתוך נאמנות ודאגה למדינה. שמרו עליהם, תנו להם לממש את זכותם הדמוקרטית".

קורא למפכ״ל המשטרה, למפקדי המחוזות ולכל השוטרים הפרוסים בשטח: המפגינים הם אוהבי ישראל ושומרי חוק והם נמצאים שם מתוך נאמנות ודאגה למדינה. שמרו עליהם, תנו להם לממש את זכותם הדמוקרטית, בואו נעבור את היום הזה יחד בשלום.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)July 11, 2023

שר החינוך יואב קיש כתב בתגובה למחאת האקדמאיים: "חופש אקדמי? בהחלט. חופש לדרוס את כל מי שלא בדעתך? ממש לא. שוב אנחנו רואים התנהלות פוליטית מובהקת של אוניברסיטאות שפוגעת אנושות בחופש האקדמאי. גם הבוקר חלק מבכירי האקדמיה בוחרים בסלקטיביות מבישה במיוחד".

חופש אקדמי? בהחלט.
חופש לדרוס את כל מי שלא בדעתך? ממש לא.
שוב אנחנו רואים התנהלות פוליטית מובהקת של אוניברסיטאות שפוגעת אנושות בחופש האקדמאי. מי קבע מתי משחררים חופשי להפגנה ומתי לא? דמוקרטיה היא לא עמדה אחת בלבד באקדמיה ורמיסת זכויות של מי שלא חושב כמוכם. חופש "דעות" לא חופש…

— יואב קיש Yoav Kisch (@YoavKisch)July 11, 2023

יו"ר מפלגת העבודה מירב מיכאלי פרסמה בחשבון הטוויטר פוסט גינוי על האלימות נגד המפגינים: "תמונות בלתי מתקבלות על הדעת. אדוני המפכ"ל, כל המידע על יום השיבוש הזה היה בידיך כבר למעלה משבוע. השימוש חסר הפרופורציות של השוטרים במכת"זית הוכח שוב ושוב כמסוכן. עצור את השימוש בו לאלתר". מוקדם יותר כתבה: "כשהשלטון מושחת - התנגדות היא חובה! צאו להפגין".

כשהשלטון מושחת - התנגדות היא חובה!
צאו להפגין ✊

— Merav Michaeli מרב מיכאלי (@MeravMichaeli)July 11, 2023

השר דודי אמסלם השווה בין המפגינים במחאה נגד הרפורמה המשפטית לבין הפגנות אחרות לדוגמת גוש קטיף ומחאת האתיופים: "אנשים באמת שואלים מהי אכיפה בררנית?במעט ההפגנות נגד עקירת היהודים בגוש קטיף לא יכלו אפילו לרדת לכביש, מיד נעצרו. כתבי אישום לקטינים בני 14-16. את האתיופים כיסחו במכות, לחרדים בבר אילן פיצחו גולגלות ושלחו למיון. אבלהרי הם מתורבתים, נאורים. נהיה כאן קזינו- האם נצליח להגיע לעבודה? הביתה?".

אנשים באמת שואלים בתמימות מהי אכיפה בררנית❓
במעט ההפגנות נגד עקירת היהודים בגוש קטיף לא יכלו אפילו לרדת לכביש, מיד נעצרו!
אלפי אנשים, כתבי אישום לקטינים בני 14-16.
את האתיופים כיסחו במכות, לחרדים בבר אילן פיצחו גולגלות ושלחו למיון.
רק במדרחוב איילון אפשר לחסום חופשי חופשי, ואם…pic.twitter.com/MDRmbmKMTt

— דודי אמסלם 🇮🇱 (@dudiamsalem)July 11, 2023

ח"כ טלי גוטליב מהליכוד הגיבה בכעס: "השמאל הראדיקלי בגד במדינת ישראל. בגד בערכי אהבת העם והמולדת. בגד בחובתו לשמור על חוסנה ועוצמתה של המדינה וניראותה בעיני העולם".

השמאל הראדיקלי בגד במדינת ישראל. בגד בערכי אהבת העם והמולדת. בגד בחובתו לשמור על חוסנה ועוצמתה של המדינה וניראותה בעיני העולם. אתמול ח״כ רול אמר במליאה שלא כל ישראל אחים והוא בוחר את האחים שלו. נבחר ציבור אומר זוועה מחוללת שכזו. ואני? אמשיך להאמין שלפני ואחרי הכל כל ישראל אחים!pic.twitter.com/LUWSqvd6GE

— טלי גוטליב (@TallyGotliv)July 11, 2023

ח"כ יפעת שאשא ביטון תקפה את רה"מ נתניהו: "חורבן הבית גרסת תשפ"ג. אם לא תעצור את הטרוף והסחרור אתה תיזכר בהיסטוריה כמי ששרף את מדינת ישראל מבפנים ומבחוץ".

חורבן הבית גרסת תשפ"ג

נתניהו,
אם לא תעצור את הטרוף והסחרור
אתה תיזכר בהיסטוריה כמי ששרף את מדינת ישראל מבפנים ומבחוץ

— יפעת שאשא ביטון (@sbyifat)July 11, 2023
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר