סטרוק הפכה ממפגינה נגד נתניהו לשרה בממשלתו, אך היעדר האיפוק נותר בעינו

מאחת שמתפרצת על נתניהו בצרחות, הפכה אורית סטרוק לשרה בממשלתו • היוהרה והיעדר כוח האיפוק קיימים גם אצל סמוטריץ', שהודיע עוד לפני נתניהו "עלה בידינו" בעת הקמת הממשלה, משל היה מנהיג הקואליציה בעצמו • מה שסטרוק וחבריה לא מבינים זה שדווקא בתחום הלוחמה נגד הטרור הפלשתיני יש שינוי כיוון מוחלט

השרה אורית סטרוק. צילום: אורן בן חקון

לפני כמה שנים עלה לרגל לחברון ראש הממשלה, היה זה בנימין נתניהו. בין היתר, נפגש נתניהו עם אלמנתו של הרב לוינגר. מי שהתפרצה מול המצלמה בצרחות נגד נתניהו היתה אורית סטרוק. היא עשתה מאז קפיצת מדרגה וכיום היא שרה בממשלתו של נתניהו, אך חוסר השליטה בסוגרים נשאר בעינו עם פליטת הפה האיומה נגד כוחות הביטחון, כאילו הם "כוח וגנר". חוסר שליטה אפיין גם את שר האוצר סמוטריץ', שנתן קריאת עידוד לשורפי הבתים בחווארה לפני כמה חודשים. אבל גם קודם לכן, התגלתה אותה היוהרה  כאשר הורכבה סוף סוף הממשלה ונחתם ההסכם הקואליציוני. היה זה סמוטריץ' שהודיע כרבע שעה לפני ראש הממשלה: "עלה בידינו". כאילו הוא מנהיג הקואליציה. ויש אין סוף דוגמאות להיעדר כוח איפוק, התכונה היסודית המבדילה בין פוליטיקאי עם עתיד לבין נפל פוליטי.

אבל הדבר השלילי ביותר הוא, שהתבטאויות כאלה בתוספת עבריינות של אספסוף שנוקם באמצעות הצתות ומעשי בריונות, משבשות את המאמץ העיקרי של עם ישראל. אל מול הטרור הפלשתיני, הציבור הישראלי והמנהיגות הבטחונית נדרשים להתרכז בעיקר. לא לאבד קשר עין עם הכדור. והתבטאויות חמורות כאלה גורמות לנו לירות אחד בשני ברגליים. אם אתה נמצא במצור, אתה לא רוצה להתעסק בציד יתושים. ישראל צריכה להיות מגויסת מבחינה פוליטית ונפשית למערכה נגד הטרור וגם נגד חזיתות טרור חיצוניות, שמופעלות נגדה על ידי איראן.

גם הוא אינו ידוע בזכות כוח האיפוק שלו, סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

אתמול גינו הנשיא הרצוג וראש הממשלה נתניהו התבטאויות נגד כוחות הביטחון מהסוג של אורית סטרוק. אך ראש הממשלה גם הדגיש, שצריך לבדוק פגיעות והתעללות כמו משיכת זקנים בעת השלטת סדר נגד מתנחלים מתפרעים.

מה שסטרוק וחבריה לא מבינים משום מה זה שדווקא בתחום הלוחמה נגד הטרור הפלשתיני יש שינוי כיוון מוחלט. בעוד ממשלת בנט לפיד עבאס לא היתה מסוגלת לנהל מלחמת חורמה נגד הטרור, בהיותה תלויה במנסור עבאס, ממשלת נתניהו הנוכחית משקיעה בלחימה השוטפת מעל ומעבר. לפי מה שמשדרים בסביבת נתניהו יש לזה גם תוצאות חיוביות. כמות המחבלים שחוסלו ומספר הפעולות החודרות מייצרות אפקט מסוים. אולי זה מקרי, אבל בירושלים יחסית שקט ואזרחים ותיירים מסתובבים חופשי ובביטחון בעיר העתיקה.

שר הביטחון יואב גלנט בהתייחסות למתקפות אנשי הציבור על כוחות הביטחון || צילום: ניקול לסקבי, משרד הביטחון

מאחר שביהודה ושומרון צה"ל הוא הריבון, יש הצדקה לרמטכ"ל להתבטא באופן הכי ברור נגד מעשי האלימות של תושבים יהודים בשטח. הרמטכ"ל הרצי הלוי שומר על תו תקן מוסרי וחוקתי ומזכיר לנו, שאסור להתרגל למלל מופקר של מנהיגי ציבור וכמובן לא למעשים שרק מקשים בהמשך הדרך על כוחות הביטחון לפעול לפי המשימה של חיסול הטרור הפלשתיני.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר