ראש הממשלה נתניהו מביא לאישור הממשלה מתן פטור ממכרז למינוי שתי מזכירות נוספות למעון רה"מ, זאת בהמשך להחלטת ועדת הכספים להגדלת הוצאות מעון רה"מ.
במכתב, שנשלח מטעם מזכירות הממשלה נכתב כי בהמשך להחלטת ועדת הכספים להגדלת הוצאות מעון רה"מ, הוחלט כי רה"מ יכול לקבל תקני כוח אדם נוספים למעונו כל עוד שמינויים לא יעלו על שכר של ארבע משרות מלאות. שתי המזכירות במשרות אמון יצטרפו לשתי משרות אמון נוספות שיש במעון ראש הממשלה בדמות יועץ ומנהל לשכה.
כזכור ועדת הכספים אישרה בחודש מרץ האחרון את הוצאות מעון ראש הממשלה ושירותים נוספים הניתנים במעון הרשמי. על פי ההחלטה שאושרה, הגדלו הוצאות הביגוד של רה"מ ורעייתו מכ-56 ל-80 אלף שקלים. לדברי אנשי משרד רה"מ, התקציב הקודם נקבע לפני שנים, והעלויות התייקרו מאוד לאורך השנים, ועל כן בוצעו התאמות. כמו כן נקבע כי תקצוב הוצאות השתתפות רעיית רה"מ באירועים, כנסים ומשלחות, התווסף בנוסח לפיו האמור הוא באירוע, כנס או משלחת רשמיים או ממלכתיים הנובעים מתפקידו של רה"מ.
במקביל, דו"ח חודש מאי שפורסם על ידי מזכיר הממשלה יוסי פוקס, שפך אור על חיבתם של שרי הממשלה לטיסות מסביב לעולם. בחודש האחרון טסו 13 שרים ל-21 יעדים שונים, וזאת מבלי לכלול את המצעד בניו יורק לרגל חגיגות 75 שנים למדינת ישראל שאליו טסו נציגי ממשלה רבים, ברשימה.
מי שמיהרו לבקר את צעדיו של נתניהו היו חברי מפלגת ישראל ביתנו, ששיתפו ציוץ של עיתונאי "ישראל היום", אמיר אטינגר בעמוד הטוויטר שלהם והוסיפו: "האזרחים לא סוגרים את השבוע בסופר, אבל מסתבר שהגדלת ההוצאות של מעון ראש הממשלה יותר חשובות מהטיפול ביוקר המחיה".
יו"ר מפלגת העבודה ח"כ מרב מיכאלי תקפה גם היא את הבקשה וכתבה: "עוד ועוד ועוד שחיתות. עוד בזבוז של כספי ציבור בשביל עוד ג׳ובים שיתנו לנתניהו עוד כח כדי להיות עוד שנים בשלטון ולהמשיך לשדוד את הקופה הציבורית עוד קצת".
