גנץ על דברי לוין: "כדאי שייזהר בלשונו היטב, זה חסר כל יסוד ומסוכן"

דבריו של שר המשפטים, בהם האשים את ארה"ב במעורבות במחאה נגד הרפורמה המשפטית, ממשיכים לעורר הדים • סיעות האופוזיציה תקפו את דבריו במהלך ישיבות הסיעה • ליברמן: "הוא בחר להשמיץ את בעלת הברית הכי חשובה שלנו"

בני גנץ.צילום: אורן בן חקון

"להגיד שהם מעורבים זה חסר כל יסוד ומסוכן": המערכת הפוליטית סוערת בעקבות ההקלטות של יריב לוין שפורסמו אתמול (ראשון) ב"וואלה", בהן האשים שר המשפטים את הממשל האמריקאי בשיתוף פעולה עם המחאה נגד הפורמה המשפטית.

חברי הכנסת ניצלו את ישיבות הסיעה כדי להתייחס לדברים. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כעס על השמצת בעלת ברית של ישראל וטען שמדובר במעשה חסר אחריות. "הטירוף עולה, אנשים לא יודעים לקחת אחריות", אמר. "במקום להאשים את נתניהו שזורק אותו מתחת לגלגלים הוא בוחר להשמיץ את בעלת הברית הכי חשובה שלנו. זה חוסר אחריות וזה משקף את התסכול של שר המשפטים אבל לא מעבר לכך".

"אני לא מקבל את הביקורת שלו על האמריקנים, אני לא חושב שהם מעורבים פה", אמר היום (שני) בני גנץ במהלך ישיבת סיעת המחנה הממלכתי. "להגיד שהם מעורבים זה חסר כל יסוד ומסוכן, אין ארצות הברית אחרת למדינת ישראל, זאת המשענת היחידה שיש למדינה. מי שמכיר את הפרטים כדאי שייזהר בלשונו היטב, כי הוא לא מסוגל לסיים שנה אחת בלעדיה".

גם עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין הזמני, הביע כעס על דבריו של לוין ודרש ממנו לחזור בו. "שר המשפטים ממשיך לצערי בהסתה ובהפצת פייק ניוז. אני קורא לך - חזור בך מדבריך להעמיד לדין את נשיאת העליון אסתר חיות וכי בית המשפט העליון מגן על שכנים של טרוריסטים ולא על חיילי צה"ל. לשכת עורכי הדין תגן על עצמאות מערכת המשפט ועל הדמוקרטיה בישראל. אנחנו נמנע מעורבות פוליטית בועדה לבחירת שופטים ונשמור על כבוד המקצוע".

בהקלטות שהתרפסמו באתר "וואלה" נשמע לוין במהלך מפגש עם פעילים חרדים בביתו של האסטרטג החרדי יוסי רוזנבוים אומר: "אין ספק שאנחנו נמצאים בנחיתות בלתי נתפסת ממש. הם מחזיקים את בית המשפט, את היועמ"שית, את כל ראשי המערכת הכלכלית, את הממשל האמריקני שעובד איתם בשיתוף פעולה על הדבר הזה כמו שרואים את הדברים שנאמרים על ידי האנשים מהממשל שם".

"אין ספק שנעשו שגיאות, אבל שלא תהיה לך לרגע אחד טעות שלו היינו עושים קמפיין הסברה מושלם, אין סיכוי שהיינו מגיעים למצב שונה מהמצב הנוכחי", התייחס לוין למצב הרפורמה. "לצד השני יש ארסנל כלים מדהים והעוצמה שלו נחשפה באירוע הזה כמו שלא נחשפה אף פעם - יש שם מימון בסכומים דמיוניים. תוסיף שליטה מוחלטת בעיתונות, באתרים ynet, וואלה! וגם ישראל היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר